Louie – 1 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2010 July 31, 21:06-kor a(z) kábelsorozat,Louie,Pilot témába.

Ez hiányzott az életemből. Jól megfeledkeztem manapság a stand-up műfajról. Idén le se csekkoltam a Showder Klubot, viszont most lehet, hogy előkapom a sorozatraktáramból, mert a Louie meghozta a kedvem. Az F/X nyári üdvöskéje egyébként más, amire számítottam. Pozitívan csalódtam benne! Másra számítottam. Totál másra! – nem győzőm hangsúlyozni.

vlcsnap-2010-07-31-21h02m33s126

Az alapkoncepcióról szerencsére sokat nem kell rizsáznom, mert magáról Louie CK-ról szólna. Louie próbálja élni életét, csak nehéz. 42 éves elvárt férfi volna, akinek van két gyermek. Ő neveli mindkettőt, akiknek próbál megfelelni. Mondjuk úgy, mintaapa akar lenni. A csajozásról se feledkezik meg, de ilyen korban az esélyei egy jó nő megcsípésére csekély.

Az egész sorozat úgy lett kialakítva, összerakva, hogy Louie áll egy bárnak a porondján, ahol stand-upol. Mondja azt, amit érez, amit gondol vagy azt, ami történt vele az elmúlt napokban, hónapokban. Mindezt poénos szkeccsekkel egyvelegítik. Pazar. De tényleg! És ha valakinek a humor nem jön be, az se csüggedjen, inkább álljon tovább. (Ez a hazai stand-up világban sincs másképp. Mindenki kedvence Kiss Ádám, de van olyan, aki rühelli Trabarnát.) Van egy fura stílusa főhősünknek. Jobbára ironizálja, kifigurázza a tényeket. Mintha a humorral próbálná oldani a magában lévő feszültséget. Mellesleg, mindezt úgy, hogy önmaga is mosolyog, nevet ezeken. Ezzel teszi közönségbaráttá mondani valóját.

És, hogy a végére hagyja a WTF-ot, Louis CK eredeti neve: Székely Lajos. Louie ugye a Lajos megfelelője, a Székelyt pedig CK-ra változtatta. Tehát valamilyen szinten van a magyarsághoz köze. Na, ezt tudtátok?

Összességében:

Stand-up kedvelőknek kötelező. Ha nem jött be az első 10 perc, akkor nyugodtan klikkeljünk a lejátszónk jobb-felső sarkában lévő x-gombra. Biztosan maradok a folytatásra. Nagyon berántott. Nem erőltet semmit. Ez tetszik benne a legjobban. A nézők röhögése sem idegesítő, mert van úgy, hogy egy poénja se esik le nekik. Mintha egy Showder Klub-ot látnánk, csak kapna szkeccs jeleneteket. Egy epizód kb. 3-4 dologról szól. Se többről. Nincs semmi összefüggés az epizódok között, maximum lemaradunk Louie életének egyik morzsájából.

This entry has a rating of 4.5

free web stats