Scoundrels – Az első rész

 
Beküldte: Kanyecc 2010 August 8, 19:03-kor a(z) Pilot témába.

Végre már azt is tudom, hogy a The Gates-t fogom választani, mert sokkal jobb. Jobb a története, jobbak a karakterek benne és sokkal lekötősebb. Nem és nem. A Scoundrels egyszerűen túl megy azon a ponton, hogy unalmas. Nagyon nagy kitartás kellett hozzá, hogy menetközben ne lőjem le, mert annyira elaltatós az egészSzabályosan lefárasztja a nézőt.

vlcsnap-2010-08-08-18h59m22s246

– You either go where the money is,or you get out.

A története sem rejt magában semmi extrát. Van egy szélhámosos családról, akik többször megütötték már a bokájukat, de akkor sem hagyták abba a „családi vállalkozásukat”. Pedig aztán a családban egyik férfi tagja ügyvédnek készülődött, azok meg jól keresnek. De nem! Ebből a bizniszből csak úgy nem lehet kiszállni. Basztatja is őket a rendőrség éjjel-nappal. Ha valahol rablás történik, egyből őket hozzák elő. Valamilyen szinten jogosan, mert 10-ből 8 esetnél van köze az egyik családtagnak a bűntetthez.

A pilot epizódban két drámai fordulatot figyelhetünk meg. Az elsőt akkor, amikor J.J. kuzin által legfeljebb 7 hónapra behatárolt sitten ülést a bíró 5 évre megemeli és a családfőnek hosszú időre búcsút kell vennie a családtagoktól. A második, amikor az anyukánál betelik a pohár – pontosabban fenti idézetnél – és úgy dönt, hogy családja mától a jó útra tér. Mindenki azt csinálja, amit kell. Senki sem mást, pláne nem azt, amit abba hagy.

A történetnek van jó fele és van rossz fele. Ezáltal ketté lehet osztani az egészet. Nálam nagyon bejön a fiatalság. Főleg a két leányzó, aki izomból szívatja egymást. Frappáns beszólások. Vicces jelenetek, talán miattuk érdemes folytatni. A másik fele az öregebb nemzedék, akik mindezt csorbítják. Ezt a szálat kellene valamivel feldobniuk, nem azzal hogy elaltatják semmiféle történettel a nézőket. Jah, és a végén a beszólás a zsarunak, hogy megjavultunk… Ehh. Kutyából nem lesz szalonna. Mindenki tudja, remélem ezt azért beleépítik, mert külön hajítom az egészet a kukába.

Egyébként már az első 10 perccel sem kötött le. Azzal sem, hogy dugás közben a melóról beszélnek. Azzal sem, hogy a nagypapa felgyújtotta a házát és a lányukat hiszi a feleségének és már vinné elvágatni a köldökzsinórját. Viszont a filmkészítő leányzó eléggé korrekt. Miatt érdemes lesz nézni, mert tényleg ész a csapatban.

Összességében:

Amondó vagyok, hogy ez így pilot alapján bukta. Egyszerűen szétuntam magam az egész rész alatt. (Erről nem is beszélve! Elrabolt az életemből másfél órát.) Még egyre frissiben benevezek, hátha lesz valami változás, de ha nem, akkor bizony megkapja a kaszáját, hiába 8 epizódot kért csak be belőle az ABC. Folytatásra és/vagy évadkiegészítésre ne igazán számítsunk, mert a nézettsége a békasegge alatt. Én továbbra is a The Gates-nek drukkolok. Ha kettő közül kell ajánlanom valakinek, akkor egyértelműen utóbbi.

This entry has a rating of 1

free web stats