Human Target – 4 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2010 August 10, 0:33-kor a(z) Human Target,kritika,Pilot témába.

Egy jó előzetessel meglehet fogni a nézőt. Egyrészről sajnálom, hogy csak most sikerült belekóstolnom a Human Target-be, másrészről örülök neki, hiszen előttem van egy komplett évad, ami arra vár, hogy felőrölje egy újabb néző. A fent linkelt ajánlóval tehát a minap veszettül megvett. Nem az az überkirály, inkább stílusos. Anno elsiklottam felette, így a nyári darálási listámra felkerült. Egyébként tess és RaulReal ex-kolléga foglalkozott vele bőven. Van róla kritika. Lehet emésztgetni őket, ki-kivel ért egyet és kritikájának mely pontjával nem.

vlcsnap-2010-08-10-00h29m54s167

Egy ülőhelyemben az első rész után a következő hármat is letudtam. Ezzel már sejthetitek, hogy átment a próbán. Túlélte nálam a harmadik részt, ahol egyesek szerint lehet kaszálni bármely sorozatot, mert addigra kikörvonalazódik, merre felé is megy. Az alapkoncepcióval nem foglalkoznék. Mindenki tudja azt is, hogy volt belőle 1992-ben tévésorozat, illetve hogy az alapokat egy képregény szolgáltatta, méghozzá a DC egyik képregénye. Ugorjunk az élményekhez.

Élveztem. Végre egy akciódús sorozat. Így már az sem titok előttem, miképpen kerülhetett be a Teen Choice jelöltjei közé, ahol végül az NCIS: Los Angeles happolta el előle a díjat, de legalább ott szerepelt a TOP5-ben a 24, a Burn Notice és a többiek mellett. Első blikkre nézős. A pilot epizóddal hamar megvett magának. Élveztem, mert jó volt a történet. Ugye kaptunk egy vonaton lévő bérgyilkosos sztorit. Csípem az ilyent. Bár egy dolog nem tetszett: amikor bunyózott a rosszfiúval benyomtak alá egy oda nem illő zenét. A második epizód annyira nem jött be. Repülős sztori, kicsit uncsi volt és kiszámítható. A harmadik rész már a toppon volt. Itt az orosz nagykövetségen kellett lefülelnie egy csávót. Aztán a folytatásban mentek a szerzetesekhez.

Ennyiről maradtatok le. Mosolygós jelenetekről és in media res kezdésekről. Apropó, kezdés. Fura, hogy az elején mindig belevisznek bennünket a közepébe, aztán egy „ne siessünk annyira előre” dumával pedig felvezetik. Jobbik esetben! Mert olyant is csináltak, amikor visszaemlékezések formájában tudtuk meg, hogy előzőleg mi történt. Általában ezek a képek fekete-fehér-szürke árnyalatokban jönnek elő. Jó megoldás, szó se róla, viszont néha zavaró.

Beszéljünk kicsit a karakterekről. Amondó vagyok, hogy kellene egy nő is a teambe. Nincs bajom a férfiakkal, de valahogy nehéz elhinni, hogy ennyire könnyedén szivárognak be mindenhova. Annak örültem persze, amikor a hacker részben egy tini csajszit kellett megvédeni és főhősünk felajánlotta a rosszkislánynak, hogy csatlakozzon hozzájuk. Már a végén elhitették. Örültem egy kicsit, mert volt rá esély, hogy bővülni fognak, ellenben ez nem történt meg. Aztán folytatták azzal, amikor a harmadik részben feltűnt a „prosti”. Hát ő sem nyert jegyet, viszont az élők sorában több hasznát vesszük. Mellesleg vissza lehet hozni a jövőben. Ha Chi McBride jó arc, akkor Jackie Earle Haley-t furának nevezném. Utóbbit nem tudom hova tenni.

Végezetül a főcímre hívnám fel a figyelmet, ami fura lett. Tetszik, csak furcsálom, hogy amolyan második világháborús filmek/sorozatok alatt szóló zenét dobtak be alája. Jó lenne tudni, milyen volt az eredeti, mennyire tértek el tőle.

Összességében:

Megszületetett az új évtized 24-e? Nem hinném, de nálam mindenképpen jobb helyen szerepel. 4 rész után kezdett kicsit átmenni átlagosba, hol ott az elején tényleg jó tempót diktált. Többször elvétették az a hibát, hogy lezárták a 33 perc táján és a kiszabadulásra, a happy endre törekedte a hátramaradó részben, amivel az egész átment hangulatrombolóba. Másképp kellene ezt megoldaniuk. Másrészről az akciójelenetek is kezdenek klisésedni. Oké, hogy ellopja másoktól a fegyvert. Először vicces volt, másodszor sejthetős, harmadjára pedig már tudtuk, hogy ez fog történni. Ne már?! Szedjék össze magukat.

A második évadot ugye berendelték. Az első etap 13 részes. A napokban sanszos, hogy lemorzsolásra kerül. Egy próbát mindenképpen megér. A midseason egyik elvesztegetett gyöngyszeme, amit bánok is, hogy csak most kezdte el megnézni. Elkésve persze cseppet sem vagyok, ahogy ti sem. Hajára, nézzétek minél többen.

This entry has a rating of 3

free web stats