Sanctuary -1.01 – Webisode 1

 
Beküldte: tess 2007 May 20, 17:46-kor a(z) Pilot témába.

sanctuary_101.jpg
Kanyecc sajna már megelőzött pedig tegnap este még gondolkodtam is rajta, hogy megnézem :D Na de ez van, így most nem foglalkoznék a történettel.

Megjegyzés: Kanyecc kissé ködösen és pontatlanul fogalmazott párszor, szóval tegyük rendebe ezt a bizonyos sorozatot.

Szinte egyidőben amikor bejelentették a Stargate SG-1 fináléját elkezdtek szállingózi a különböző címek az esetleges folytatásokra az SG Univerzumban. Ugye nyilt titok, hogy a nyáron debütál két film és valamikor januárban meg egy újabb spin-off. Valamint itt van még az éppen aktuális Sanctuary.

A sorozat valójában egy mini, ami csak és kizárólag a neten debütált. Nincs köze semmilyen tv tárasasághoz. A produkció az SG Univerzum egyik agyának Martin Woodnak köszönhető, aki magával csábította Amanda Taping-et és mindenki nagy kedvencét Rodney McKay-t is.
Hivatalosan 2007. február 12-én került a nyilvánosságra az 5 perces teaser, ami úgy istenesen ütött is. Martin Wood akkoriban ígért is mindent, melyekből aztán részben meg is valósult pár dolog.
Először is a sorozat hangulata volt a mérvadó, ami Wood szerint a Batman: Kezdődik-re hajaz. Nem mondom, hogy nincs benne igazság, de itt sokkal mélyebbre kell ásni az igazság miatt.
A másik érdekesség a terjedelem volt. Mivel webisodokról van szó, azt ígérte hogy nem lesz fix rész hossz. Vagyis a történet addig tart ameddig szükséges. A másik érdekesség az interaktivítás volt, ami szintén adta a lovat a scifi bolondok alá. És mégis mit kaptunk ebből?
Hát nem sokmindent, de épp eleget. Majdnem eleget! Sajnos a sorozat kemény 4 részes lesz, szóval piszok rövid. Ez köszönhető annak is, hogy a részek nincsenek 20 percesek. Ebből még a leggyökerebb sorozat néző is képes kikövetkeztetni, hogy egy történetet mesélnek el csupán a készítők.
Az interaktivítás teljesen hiányzik, bár ez kissé relatív fogalom. Mit is értünk interaktív sorozaton? Na hagyjuk is!
Ellenben a látvány élmény úgy istenesen büntetett. Nos Wood ebben az egyben tényleg nem hazudott. A képek a Batmant és a Sin City-t idézik, míg Dr. Magnus ábázolása a Van Helsinget. Zseniálisan jó! Külön piros pont a készítőknek a felbontás miatt. A részek ugyanis 720p-ben is elérhetők. Baromi durva így a kép!

A történeti szál is érdekesre sikereett, mivel Pilot elég sok alternatívát felvázolt. Van ugye Hasfelmetsző és ez a mini alien kező ruszki srác, mint ügyeletes főgonosz. Sajna többre nem jutott idő lévén letelt a 17 perc. Kár volt érte, de a záró képsorok mindenért kárpótoltak.

Összességében a sorozat több mint baró, de pár kirívó ok miatt a közepes kategória felé hajlik. Először is scifi-t nézni 17 percben szerintem kínzás. Másodszor csak 4 részes, melyek csak 2 hetente debütálnak. Baró a mostani cliffhanger után ennyit böjtölni! De megéri a látvány és talán a körítés miatt is. A történet ugyanis itt csak másodlagos. Valójában csak azért nézzük a sorozatot, hogy lássuk mire is képes az SG team egy kissé más felállásban.

This entry has a rating of 3.5

free web stats