My Life as Liz – A pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2010 August 19, 19:23-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

Az MTV Network hozza az újoncsorozatokat szépen sorjában a magyar lakosságnak. A legszebb az egészben, hogy akinek nincs hozzáférése tévéképernyőn a kínálatukhoz, annak sem kell csüggednie, mivel a legtöbbet felpakolják a weboldalukra. A My Life as Liz-hez így volt szerencsém. Megnéztem streamelve. Te már láttad? Nem több éves produkcióról beszélünk az esetében, ugyanis a tengerentúlon januárban volt terítéken, de márciusban már búcsúzott is. Mindössze 9 epizódról van szó. Se többről és persze várjuk belőle a folytatást.

MyLifeAsLiz-OPT4_w[1]

A sorozat magáról Liz Leeről szól, aki rendkívül büszke arra, hogy Star Wars fanatikus. Imádja a képregényeket és az indie zenét, de teljes szívből utálja Cori Cooper-t, aki szépségével az iskolában mindent megtehet és a fiúk csak úgy csorgatják utána a nyálukat. Ez persze Liz-nél azonnal kivágja a biztosítékot és felveszi a reménytelennek tűnő harcot a szőke tudatlan ellen, mert ha már vörös, akkor viselkedjen démonként. Főhősünknek van pár haverja, akik próbálják pátyolgatni, néha csak a poén kedvéért, mert ők is tudják, hogy vicces lesz a végkimenetel. Egyébként Burleson-i leányzó volna, aki kerüli feltűnést. Szeret elvegyülni, láthatatlannak látszódni.

Az MTV műsorán jobbára reality-k tűnnek fel. A My Life as Liz sem lóghatott ki a sorból. Kaptunk egy kvázi-realityt, amit megspékeltek némi dokumentarista vonással. Liz ugyanis szeret kamerázni. Néha muszáj olyan dokuvideókat készíteniük, amit egyébként soha nem csinálna, viszont a tanárok megkövetelik tőlük. A pilot epizódban Cori áll egy ilyennek a középpontjában. Mesél magáról, a szokásairól, mit szeret és mit nem.

Egyszeri nézőként egy szitkomot vélhetünk benne felfedezni, de ez akkor is egy reality lenne, ami tényleg Liz mindennapjairól szól. Legfőképpen a sucks-ról, mert főhősünk imád káromkodni, ha valami nem úgy sikerül/alakul, ahogy azt eltervezte. Vannak benne poénos jelenetek. Nem azok a hű, de kidőlők most tőle…, hanem inkább az a lájtos féle. Mosolyogni többször fogtok, erre mérget vennék.

Összességében:

Szerethető a koncepció, de tényleg. Ha a csatorna a tiniket meg akarja fogni, akkor még ilyent, léci! Noha, csak az első részről beszélte, a folytatástól hasonlóakat várok. Másrészről Liz számolja a napjait, hogy még mennyi van vissza neki a Burleson-i életéből. Ez annyit sugallt nekem, hogy az első etap végére elfogynak a napok és eljön az idő a távozásra. Most lehet csúnyán beletrafáltam egy spoilerbe vagy éppen nem, nem tudom! Kiderül később.

(Zárójelben jegyezném meg: Hogy a Skins-remake szintén az MTV-nél kötött ki, ahogy a Teen Wolf is. Ezeknek egyike sem reality, viszont tinikkel foglalkoznak. Simán kinézem a csatornából, hogy behozza valamelyiknek felvezetőjének. Elvetélt ötlet semmiképpen se lenne. Megfontoltatnám a vezetőség helyében.)

This entry has a rating of 3

free web stats