High Society – 1.01 – She’s Flying Solo

 
Beküldte: tess 2010 August 24, 20:12-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Hiánypótlás következik, meg persze össznépi górcső fika, hisz a sorozatos blogok többsége meg sem sasolta a CW mid-seasonös reality próbálkozását a High Society-t. Gondolom ennek meg is van az oka, elvégre még az ultra ratyi, faszt rajzolgató Perez  Hilton is leszarozta, na ezekután akkor mitévő legyen trendi random néző!

Az alap szitu annyi lenne, hogy van nekünk egy vonzó kis Manhattani socialite csajunk, aki nem más, mint Tinsley Mortimer. Ő amolyan kis miller palánta, aki hasonlóan diktálja az iramot, mint Paris Hilton. Ott van minden bulin, minden divatbemutatón az első sorban csücsül, folyamatosan fotózzák és persze az újságok is rendesen cikkeznek róla. Magyarán mindenki ismeri és a tiniknek amolyan példakép is. Tudjátok, mint Paris vagy a Gossip Girl-ből Serina vagy Blair. Na,a sorozat Tinsley életéről szól majd, meg persze a népes kompániájáról, aki egytől egyig tetű millerek és hihetetlenük hisztis kis picsák…

high-society-b

Amúgy nem lenne ez olyan rossz koncepció, sőt a CW nagyon is okosan gondolkodott. Egyrészről ott van az MTV, ami hasonszőrű doku-realitykből tartja fent magát nem is rosszul, sőt nem egy műsora jobban teljesít, mint bármely CW-s program. Aztán persze ott van az egyik zászlóhajós a Gossip Girl is, amire igen csak vevő a nép, így miért ne lehetne a tini-soap/dráma koncepcióját átültetni a valóságba? Szolidabb módon ezt tette az MTV is ugye a The Hills esetében. A gond csak az, hogy ott is rondán lerítt a scriptezés, de itt egyenesen ordít! Műanyag szaga van mindennek, a balhék meg hát… eddig csupán egy volt, de azt még szerintem a BK-ba sem engedték volna betenni.

Ellenben könnyedén lehet belőle egy kellemes kis guilty pleasure cucc, lévén a csillogás és az eyecady adott. Sőt, még tán high-value is, csak tényleg ne lenne ennyire rommá scriptelve. Egyébként nem tudom, hogy feltűnt vagy sem, de ez a reality is elkövette a műfaj standard bakiját. Bizony, a főszereplő csajt itt is lemossák a mellékszereplők. Paul  Johnson Calderon mellett szerintem nem lehet elmenni szó nélkül, így aztán rá inkább fogunk emlékezni, mint Tinsley-re, aki mellesleg saját magát alakította már párszor a Gossip Girl-ben is. Durva mi?! Mint ahogy az is, hogy a teljes casting nem szerepelt a Pilot-ban, bizony Devorah Rose kimaradt, pedig a csaj cefet nagy eyecandy.

Összességében ez egy szokásos kis pehelykönnyű töltelék program akarna lenni, csak kár hogy rossz helyen. Országos adón a műfaj főműsor időben abszolút impotens, ellenben hasonló költségvetéssel az MTV-n durva lenne. Csillogás, trend, hisztis tyúkok, friss Billboard és sok-sok scriptelt ármánykodás, magyarán aki az MTV-n nőt fel annak kötelező program. Ellenben a hithű House fanok messzire takarodjanak, mivel már a főcím taglinejai is kikezdhetik a mentális teherbírásukat.

Premier: 2010/3/10
Nézettség: 1,26M
This entry has a rating of 2

free web stats