Viasat 3 realitykészlete

 
Beküldte: Kanyecc 2010 August 25, 14:51-kor a(z) Magyar hírek,reality témába.

Egy hónappal ezelőtt írtunk egy cikket arról, hogy milyen reality-k várhatóak a Viasat3 műsorára, azonban most újra átrágnánk magunkat, mert akkor kicsit felületesre fogtuk a felállást. Mint azt tudhatjátok, az RTL Klub és a Tv2 is rendelkezik az őszi struktúrában ilyennel, így a hazai kábeles csatornáknak sem árt felvenni a(z eldőltnek tekinthető) versenyt.

Érkezik az Irány az Édenkert című tévéshow. A csatorna a következőt írja a sajtóközleményében: „A Viasat3 hamarosan induló vadonatúj műsorába olyan független fiúk és lányok jelentkezését várja, akik készen állnak a nagy kalandra. Ha elmúltál 18, még nem vagy 30, és luxus körülmények között szeretnél szórakozni, akkor ragadd meg az alkalmat és irány az Édenkert!” – ha akarsz, akkor ide klikkelj. Rajtunk ne múljon.

Természetesen nem sajátfejlesztésű sorozatról beszélünk, mivel az alapokat már évekkel ezelőtt lefektették a britek a Paradise Hotel című reality kapcsán, melyet a Mentorn nevű cég készítette. (Hozzájuk kapcsolódik a Sofőrök hazai változata is.) Tehát a Viasat 3 csak megvásárolta a licenceket és készít belőle egy hazai változatot. Amerikában sem annyira ismeretlen, ahol 2004-ben ment Forever Eden címen. Az alapkoncepció arról szólna, hogy vannak fiatal nők és férfiak, akik még szinglik is és egy luxus hotelban élnek. Azonban egy adott időközönség után valaki távozik és a helyére egy új szereplőt hoznak be. Ha fiú volt, akkor fiút, ugyanis kétágyas szobákban élnek a versenyzők. Aki a legtovább bírja a bennélést, azé lesz a főnyeremény. Ennyire egyszerű a felállás.

A Négy esküvő c. reality-vel a Szigetelők már találkozhatnak, ugyan a Viasat 3 kinn kampányolt sátorral. A sorozat szeptember 14-től lesz látható. Az alapfelállás itt az lenne, hogy heti rendszerességgel 4-4 mennyasszony fog versenyezni a főnyereményért, ami egy álomnászút lesz. Összesen 20 mennyasszonyról beszéltek még júliusban, ami annyit takar, hogy 5 héten keresztül lesz látható. Ez se sajátfejlesztés, mivel Amerikában Four Weddings címen már ment hasonló koncepció, de a briteknél is látható volt ilyen témájú. Minden esetre kíváncsiak leszünk rá.

Ott az Álomépítők, amit tekinthetünk a Nagy házalakítás magyar változatának. A reality-ben olyan családokon fognak segíteni, akik az árvíz során lakhatatlanná vált épületekben laknak vagy éppen annyira leamortizálta az időjárás, hogy ráférne egy gatyába rázás. A csatornának lesz fejtörése, hiszen a több ezer jelentkezőből csak 10 család fog örülni a végén.

És végezetül érkezik egy újabb átalakító-reality, azaz egy makeover-show a 10 évvel fiatalabb: A kihívás címen. Ugye már láthattunk a Szeretem a testem címen önbizalomhiánnyal küszködő nőkről szóló realityt, amelyben visszakapják a hölgyek a merészségüket. Most arról lesz szó, hogy olyan idős nőket várnak, akiken a kor már meglátszik, de azért nem akarnak lemondani az anno 10-15 évvel csinált dolgaikról. A külföldi változat címe: 10 Years Younger, ami szintén az angoloknál megy immáron 7. évada.

A tovább mögött rátaláltok az első kettő reality előzetesére.
free web stats