Melissa & Joey – Az első rész

 
Beküldte: Kanyecc 2010 August 25, 23:37-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

Az ABC Family felkészült a nyárra. Hozott egy dráma koncepciót, a Pretty Little Liars-t. Hozott egy negyvenperces vígjátékot, a Huge-ot. És hozott egy húszperces szitkomot is a Mellisa & Joey-t. Előbbi hozta a kellő nézőszámot, hogy bekérjenek belőle egy teljes évadot. A Huge közepes szinten tartja magát, bármi megeshet, de a második etapjára csekély a valószínűség. Utóbbi pedig premierjével egyből csatorna rekordot állított fel. Muszáj is volt időt szakítanom rá, mégis csak az ABC Family legnézettebb nyitását produkálta. Ejha, viszont hozta azt a szintet, amit megkövetel tőle egy Gurus?

vlcsnap-2010-08-25-23h26m11s238

Az alapszituáció Melissáról és csorba családjáról szólna. Két tinédzsert nevel, ugyanis a rokonságban az egyik szülő úgy gondolta, hogy lelép és a nagynénire hagyja a gyermekeit. Jó családfőnek kell látszania a szemükbe, azonban kezd kicsúszni a talaj a lába alól, ezért meghirdet egy állást, melyben dadust keres. Jelentkezik is egy fószer rá, Joey, aki az elején cseppet sem szimpatikus neki, mivel előző nap egy sajtótájékoztatóján vonta kérdőre ország-világ szeme előtt. Mint az ilyenkor megszokható, azért neki adja az állást, mert nincs más választása jelenpillanatban.

Tipikus többkamerás szitkomot kapunk. Annyira tipikus, hogy már az első percben felhívják a szíves tévénézők figyelmét arra, hogy a produkciót élő közönség előtt vették fel, tehát képzeljük elénk a díszletet, mely előtt a népes közönség akkor nevet, amikor vicces vagy amikor jeleznek nekik. Már az első percen elrontottak mindent ezzel, hiszen lehet fel sem tűnt volna, hogy max. két díszlettel dolgoznak, de így nagyon zavaró.

Sajnos a következő lépcsőfok a poénok egyediessége lett volna, viszont ez se tökéletes, inkább átlagon aluli. Ordít róla! Kliséhegyekről ne is beszéljünk, mert rögtön negatív pontszámmal kell díjaznom. Azért annyi mégsem olyan szörnyű, mint amilyennek leírtam. 20 perces mókára azért érdemes benevezni, mert a többkamerás műfaj mostanság kihaló félben lévő műfajnak tekinthető. Komolyan. A legnagyobb komolysággal mondom ezt, hiszen most így hirtelen mindössze a Better with You jut eszembe, ami az őszi újoncok közül hasonló cipőben járna. A több mind egykamerás. Szóval meg kéne becsülnünk?! – de ilyen áron azért nem.

Semmi meglepetéssel nem találkozunk. Tényleg szó szerint Melissáról és Joey-ról szól. A fura kapcsolatukról és arról, ahogy össze fognak barátkozni. Hihetetlen, hogy Melissa Joan Harttel és Joey Lawrence-szel vették meg a közönséget a készítők. Első klikkre nem is viccesek, maximum mosolygós humorral megáldott színészek. Se több. De bejött nekik.

Összességében:

Fura, de nehezen tudom összeilleszteni a sorozatot egy rekordnyitással. Csak én vagyok ezzel egyedül vagy más is elgondolkodott ezen? A folytatásra persze benevezek, mert szeretjük a műfajt. A 20 percesek több esélyt kapnak, mert mégis csak fele egy 40 percesnek. A nyár legjobbja még mindig a PLL a csatornán belül. Hogy a Huge vagy a Melissa & Joey a borzasztóbb, hát nehéz döntés. Talán még mindig előbbi vezet egy arasznyival. Most a Modern Family-ra esetére visszaemlékezve, akár meg is tetszhet a tipikussága miatt.

This entry has a rating of 2


free web stats