Rookie Blue – 1.01 – Fresh Paint (a.k.a. Pilot)

 
Beküldte: tess 2010 September 6, 18:28-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot,Rookie Blue témába.

Miért van az, hogyha egy rém primitív alapkoncepció működik, akkor azt a végtelenségig kell kopírozni? Vagy miért van az, ha egy sorozatnak neve van, akkor azt a marketingek hajlamosak átragasztani egy másikra is. Elvégre volt már Grey’s Anatomy a kórházban, Grey’s Anatomy az űrben és most lett nekünk egy Grey’s Anatomy a rendőrségen is.

De most komolyan, a Rookie Blue egy az egyben a kórházsorozat dramaturgiájára épül! Olyannyira, hogy forgatókönyvet írni egyenesen vicc lenne, elvégre csak a neveket kell kijavítani meg persze az alapszitut, effektíve nem műteni kell, hanem bűnt üldözni. Frappáns mi?! Tassie Cameron (Eleven Hour, Flashpoint) showrunneri munkássága tehát nem állt eget szaggató nehézségekből, csak az ABC klisé gyárának átütemezéséből Torontóba.

rookie-blue-1.01

Pedig viccet félretéve az egész olyan jól kezdődött! Volt benne valami szeretnivaló báj, valami újdonság, némi humor, ami mostanság nem feltétlenül a nyomozós műfaj erénye. Aztán ahogy szép lassan bontakozott a történet, mármint amit itt annak hívtak lassan, de biztosan kezdtem a hitemet veszíteni. A csúcspont az volt, amikor túltettem magam az írói töketlenkedéseken és rá kellett jönnöm, hogy a színészek se jobbak. Holott nem egy ismerős arc csücsült a castingon.

A főszereplő csaj, aki amúgy látványosan hajaz minden tekintetben a már fosásig emlegetett kórházsorozatos szőkére nem más, mint Missy Peregrym. Bizony, a csaj a Reaper-ből, ahol még tudott játszani, ellenben itt teljesen sótlan és közhelyes. Vagy ott van Enuka Okuma (Sue Thomas F.B.Eye), aki ugyancsak ismerős lehet a kórházsorozatból csak ott mintha vágottabbak lennének a szemei. A közröhej viszont mégis csak az, hogy van pár arc, aki csak a helyet foglalja. Gregory Smith (Everwood) vagy Charlotte Sullivan karaktere, mint olyan nem is létezett, simán lehetett volna őket olcsó satisztákkal is helyettesíteni.

És aki még ezek után sem tért ki a hitéből, hát annak ott van a kötelező nyáltenger, ami szerencsére még igen csak gyermekcipőben jár, de persze senkit nem fog meglepetés érni az évad felénél, amikor már nyaki fogunk úszkálni benne. Na, az ilyen produkciók után kérdezem, ki az a beteg pöcs, aki ebben felvevőpiacot lát? Merthogy van benne, elvégre Kanadában 5 éve nem volt ilyen jó nyári startja sorozatnak, ugyanez az ABC esetében 6 évre igaz. Ez amolyan softcore rendőri dráma csajoknak, meg a potyázó ABC-nek, aki szépen a kanadai Global-lal közösködve olcsón beszerzett egy nyári sorozatot.

Premier: 2010/6/24
Írta: Tassie Cameron
Rendezte: David Wellington
Nézettség US:  7,25M
Nézettség CAN: 1,9M
This entry has a rating of 1

free web stats