Nikita – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 14, 19:49-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Nikita,Pilot témába.

Hát, ha sok mindenért nem is lehet irigyelni a CW-t, de a marketingeseiért mindennél jobban. Egyedül ez az egyetlen csatorna, ahol úgy el tudnak adni minden szart a hype faktor generálásával, hogy az már iskolateremtő. Nincs ez másként a veterán akció mágus Craig Silverstein (Bones, K-Ville, Standoff)sorozatával sem, ami bőszen másolja Bessons ’93-as kult moziját.

nikita-pilot

A történet szerint adott egy tökéletes kém és bérgyilkos Nikita személyében, akit a Diviziónak nevezett szupertitkos szervezet mentett ki a halálbüntetésből, majd nevelt át. Azonban Nikita elköveti a standard ügynök hibát, szerelmes lesz, aminek az ára természetes halál. 3 évi rejtőzködés és agyalás után viszont a tékozló szuka visszatér, hogy végleg bosszút álljon szerelme gyilkosain…

Na, kezeket a magasba, akinek ismerős a szitu. Silverstein bőszen másolja az eddigi hasonszőrű akció drámákat, legyen szó az Alias-ról, a Dark Angel-ről vagy éppenséggel Whedon Dollhouse-ról. Csenünk innen, csenünk onnan, aztán a szexi Maggie Q-val meg eladjuk a zombi nézőknek. Roppant egyszerű alapkoncepció, de valami mégis hiányzik belőle. Egyszerűen már az első percekben érezni, hogy ez bizony egy softcore csajos akció lesz, a végletekig agyonismételt B-mozis klisékkel. Sehol egy komolyabb akció, semmi közelharc vagy CGI orgia. Semmi nincs, csak a szexi Maggie Q légies belépései.

Tipikus „one man show” ahol azért egész nagy a rizikófaktor. Ez egyből le is eshet a nézők értelmesebb százalékának, elvégre Maggie Q irdatlan vékony meg persze szexi, de azért közel sem olyan általános eyecandy, mint mondjuk az NFS: Undercover-ben volt. A játéka meg… hát olyan amire a filmekből emlékszik az ember. Semmilyen!

nikita-pilot2

Ezt ellensúlyozva persze a csatorna egy rakat ismert arcot pakolt be mellé, de sajna ők is egytől egyig csak díszhuszárok voltak más sorozatokban is. Hiába van itt Shane West (ER), Melinda Clarke (The OC) vagy Xander Berkeley (24) ha sajnos csak a silány középszerre telik tőlük. Egyedül tán Aaron Stanford (Traveler) karakterében van fantázia, meg persze a hallgatag gyilkoló gépben, de hát ő sem lesz olyan kultikus bad-ass, mint mondjuk Mr. Sark.

És persze érdemes megemlíteni a szexi eyecandy Lyndsy Fonseca-t (How I Met Your Mother ) is, akiben az írók a jövőt látják. Nagy kár, hogy én nem, mivel megint csak a cliffhangerre hegyezték az okosságokat, ami így 2010 környékén kissé ciki. Nikita és a kis Alex titokban randa tervet szőttek a csúnya Divizion megbuktatására, de sajnos olyan jól elrejtették, hogy még a készítők sem tudják. Tipikus iskolapéldája ez annak, miként is kell sorozatot gyártani egy legalább félévados koncepció nélkül. Bele se merek gondolni, mi lesz a 22 részes berendelésnél, ami úgy igen sanszos, lévén a Pilot 3,57M nézőt hozott, a CW meg gazdasági alapon gondolom csak két sorozatot rendelt be őszre. Igen vastag cumi lesz ebből, ha sürgősen nem kap a showrunner és stábja egy vaskos speed kúpot!

Premier: 2010/9/9
Írta: Craig Silverstein
Rendezte: Danny Cannon
Nézettség: 3,57M
This entry has a rating of 2.5

free web stats