Terriers: Pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2010 September 19, 3:45-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,Terriers témába.

Csak nekem volt ennyire nehezen emészthető a Terriers? Azt gondolná az ember, hogy az F/X is készített magának egy Glades-t, de a fene megette. A csatorna legújabb krimisorozata a legkevésbé se kötött le, mert annyira oda akartak figyelni pár dologra, hogy azzal el is úszott az egésznek a veleje. Ezek után letagadhatják a Justified-ot, mert ilyen elfuserált kezdeményezésnek helyet adni, eléggé leminősítő.

vlcsnap-2010-09-19-03h42m03s148

A Terriers két engedélynélküli magánnyomozóról szól, akik az időmúlásával elérték a munkájuk és életük mélypontját. Szerencséjükre akad pár ügyük, amivel számlaegyenlegüket kihozhatják pozitívba, de néha azért megy a meló, hogy mondjuk két hétig ingyen tisztítsák ki a ruhájukat helyi ruhatisztítóban. (Ezt még viccesnek találtam.) Itt nem állnak meg, mert a készítők szépen kifejtik a magánéleti problémáikat és eljutunk odáig, hogy a néző simán ráun az egészre és csak néz ki a fejéből a legnagyobb érdektelenségben. – Ez történt velem is, mondtam is: „Ez most minek kellett? áááhh! Veszett fejszenyél!

Szerencsére a későbbiekben lehet kompenzálni mindezt és rátérhetnek az ügyekre, mert ugye az minket jobban érdekel. Révén, hogy magánnyomozók nyomulnak, így lehet szépíteni a munkás életet, illetve a helyi rendős erőket szopathatják azzal, hogy „csak véletlenül jártak arra, amikor éppen hugyozás közben rátaláltunk egy hullára”.

vlcsnap-2010-09-19-03h42m49s65

A főszereplőpáros teljesen összeszokott. Megvan az összhang, amire nincs is panasz. (Előzményként hozzátenném, hogy nem csoda! Dolgoztak már ezelőtt együtt, sőt a forgatáson annyira jól kijöttek – még a TCA-sajtóturnén jegyezték ezt meg –, hogy nem kellett külön részleg nekik, hanem együtt élet, mint az élettársak. Ezt sikeresen át is hozták a sorozatba.) Nem a szereplőkön vagy a karaktereken úszott el a Terriers. Muszáj kihangsúlyoznom, mert ők hozzák azt, amit a készítők leírtak feketén fehérre. Rosszul mérték fel a helyzetét a pilotnak. Túl sokat kaptunk olyan részekből, főleg a magánéletiből, amiből a későbbiekben – az átívelő dolgoknál – kevesebb adagolással, könnyebben emészthetőbbek lettek volna. Jáj, ezért is vagyok csalódott.

Vigasz gyanánt dobálózzunk azzal, hogy a főcímig rohadtul ott volt a szeren, aztán érkezett a mélypont, amiből a talpra állás a pilotban nem (!) sikerült. Talán a folytatásban. Sajnálom egy kicsit, mert tényleg vártam.

Összességében:

Az F/X most mellé nyúlt. A Terriers nem lesz az ősz legjobbja. Justified egyediességét meg se közelítette. Nagyon összecsapott, teljesen amatőr kezdeményezés. Fura így kihangsúlyozni, de a Shawn Ryan-nek le kéne tagadnia, hogy előtte a The Shieldhez köze volt. Másik dolog, hogy legalább lesz mire ráerősíteni. És hogy magamat igazoljam, nemcsak a levegőbe beszéltem az elmúlt 4-5 bekezdésben a folytatás nézettségében adott volt az 50%-os nézővesztés. Most lehet az orom alá dörgölni a lehúzást, de nem kéne, mert tényleg elúszott. És ez rohadtul idegesít, mert a kampánya az elejétől ott volt a szeren.

(Egyébként Ryan készíti a következő sorozatát a Fox-nak, ami ugye midseasonben érkezik és hasonlóan zsarus koncepció lesz. Ez a Ride-along. No, reméljük kicsit összeszedettebb lesz, mert külön országoson a nézők már a pilot alatt kiszállnak.)

This entry has a rating of 1.5

free web stats