Terriers – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 21, 22:11-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,Terriers témába.

Na, most az van, hogy vagy nem vagyok egy szofisztikált alkat a dramedy szintéren, vagy csak elvből fújok az FX sorozatok többségére, ugyanis a Terriers is hozta a csatorna nagy átlagát. Magyarán csak néztem és néztem, de egyszerűen nem tudtam miért. Lehetőségek szó se róla voltak, akár csak nagy nevek, de ez így elsőre nekem maga volt a notórius üresjárat oda is, vissza is.

A történet amúgy szinte egy az egyben ugyanaz, amit a synopsis is hirdetett, vagyis két lepukkant, nyakig válságban tobzódó pali magánhekusnak áll, hogy ne unják szarrá az agyukat és emellett még meg is élhessenek. A gond csak az, hogy mindezt a piti szegmensben űzik, ráadásul engedélyek nélkül. Még szerencse, hogy az egyikőjük egy volt alkoholista ex-zsaru, aki talán nem is olyan hülye, mint azt elsőre hinnénk.

terriers-pilot

Amúgy ez lenne az a sorozat, amivel az FX nagyot szeretne durrantani, elvégre mégis csak egy Shawn Ryan van a készítők közt. Bár a mester most cseppet sem hozta azt, amit a szakavatott közönség elvárna tőle, elvégre egy kábeles adóra minőségi cuccot kell gyártani, nem egy ilyen kihagyott ziccer kupacot, ami ráadásul még unalmas is. Hiába cseng jól a készítő Ted Griffin neve, ha egyszer nem hozza azt a szintet, mint mondjuk az Up in the Air vagy az Ocean’s Eleven esetében. Cirka 30 percnyi ratyi nyomozásnál azért többet érdemelne a néző szerintem.

Ellenben a karakterek egész jól be lettek lőve. Szó se róla, itt se dolgozták halál magukat az írók, de legalább egy rész alatt egész sok részlet kiderül. Ja és bónusz pont, Michael Rymon-James (True Blood) nem tipikus esze nincs sidekick lett. Ez azért saccra tuti Ryan érdeme, hisz ő elvileg irtózik az ilyesfajta kliséktől. Donal Logue (Life) meg egyszerűen hozza a szerepét és pont. Közben persze van némi kikacsintás a zsarus múlt és a magánszféra felé, amit egész jól kezeltek, de ennyi. Érzésem szerint rá tuti építenek majd még a későbbiekben komolyabban. Főleg, hogy az úgynevezett átívelő szálhoz, feltéve ha tovább viszik is lesz köze.

Amúgy ha átívelő szál, akkor Shawn Ryan, elvégre ő aztán tényleg jól tudja keverni a lapokat. Aztán meg, ha az egészet egy Life szintre tudják hozni nem is lesz gond, hisz a félig-meddig vicces nyomozók adottak. A nagy kérdés itt az, hogy mi az írók alapkoncepciója, ugyanis ez a Pilot rész után sem esett le. Valamilyen irányba mindenképpen fel kellene pörgetni a szálakat, ugyanis ez eddig igen csak zsírszegény próbálkozás volt. Persze lehet vagdalkozni a minőségi munkás szövegeléssel, de ez akkor is csak unalmas fércmunka volt, amire az utóbbi 5 évben mérhetetlen példát lehetne felsorlni.

Premier: 2010/9/8
Írta: Ted Griffin
Rendezte: Craig Brewer
Nézettség: 1,6M
This entry has a rating of 1.5

free web stats