The Event – I Haven’t Told You Everything

 
Beküldte: tess 2010 September 22, 20:34-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Pilot,The Event témába.

Sanyarú egy műfaj ez a high-concept kérem, elvégre itt a legnagyobb a lemorzsolódás ráta a tv-s szakmában. A sorozatok többsége méregdrága, a történetet meg ember legyen a talpán, aki általában átlátja pár rész alatt, így cseppet sem véletlen, hogy a zombi amcsik az utóbbi időben nem vevők rá. Így eshetett meg, hogy a műfaj a nyári uborkaszezonba szorult vissza az utóbbi 2 szezonban, de a Lost, a 24 valamint a Prison Break távozása most egy hatalmas űrt hagyott maga után, amit ugye tiszta sor, PÓTOLNI KELL.

Ezt az űrt szeretné befoltozni az eddig csak jobbára epizódokat író újonc Nick Wauters sorozata. Az alapkoncepció szerint Sean Walker nyomozni kezd a felesége rejtélyes eltűnése ügyében, ami aztán az USA legnagyobb összeesküvés elméletéhez vezet majd. Egyszer legalábbis…

the-event-pilot

A sorozat amúgy egy az egyben hozza a műfaj a teljes repertoárját, szóval a rutinos high-concept sucker réteg tuti nem dobta hanyatt magát tőle. Ellenben azt el kell mégis csak ismerni, hogy Jeffrey Reiner rendezése maga volt a csúcs, már ami a minőséget illet. Szemlátomást az NBC nem fukarkodott, igazi high vallue sorozatot tett le az asztalra, amiben mérhetetlen lehetőségek rejlenek csak tudni is kéne kihasználni.

Ezzel el is jutottunk a negatív oldalhoz, merthogy sajnos hatványozottan vannak jelen a buktatók. Egyrészről a történet szinte semmit sem mond el. Amint fentebb leírtam csak a synopsis, amit már hónapok óta ismerünk. Wauters persze állítja, hogy a folytatásban rengeteg kérdést megválaszolnak, de azt ugye nem említi, hogy ugyanennyi újat fel is tesznek majd. Aztán ott van a már számomra is bosszantó csapongás, ami a történetvezetést illeti. Mindenhol flashback van, egy sima jelenetet nem képesek anélkül megmutatni. És ha ez még nem lenne elég, akkor mindezt megbolondítják még a hatalmas számú karakterekkel is, így szépen tovább hatványozódnak a problémák.

the-event-pilotb

Ha már karakterek, akkor a következő hibafaktor, ugyanis a Pilot alapján nincs egyértelmű főszereplője a sorozatnak. Túl sok a szereplő és persze mindenkit beleerőszakolnak a nyitányba, hogy még véletlenül se legyen karakterépíts. Hiába vannak nagy nevek, ha egyszerűen mindenki csak statisztál a nagy durranáshoz. Felesleges is lenne felsorolni most őket, elvégre érdemleges szerep nem jutott senkinek sem.

Ellenben amit cliffhanger gyanánt összepakoltak a készítők mégis csak sikeresnek mondható, hisz nem gyengén beleültették a bogarat a nézők agyába. Vajon mi volt az a nagy villanás? Mit nem mondott el Weaver doktornő? stb, stb, stb..

Összességében tehát kaptunk egy kellemes minőségű B-mozit csattanó és minden nélkül, a műfaj összes erényével és hibájával. Wauters sorozata jelenleg abszolút befutó lehet, elvégre jól nyitott és nem utolsó sorban a egyedüli versenyző a kategóriában. Kérdés mit hoznak ki az írók az egészből a folytatásra, ugyanis a 2. rész ilyen szempontból mindig vízválasztó. És akkor még ott van az átívelő szál és a feszültség kezelés, meg persze a nézők szórakoztatása, elvégre hiába minőségi a cucc, ha sok koca amcsi nem képes felfogni, akkor nem is nézik.

Premier: 2010/9/20
Írta: Nick Wauters
Rendezte: Jeffrey Reiner
Nézettség: 11,19M
This entry has a rating of 3

free web stats