Jekyll – Episode One (Pilot)

 
Beküldte: tess 2007 July 5, 8:47-kor a(z) Jekyll,Pilot témába.

jekyll_101.jpg
Premier: 2007/6/16
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Douglas Mackinnon

Dr. Jackman élete teljesen összeomlott 6 hónappal ezelőtt amikor is sötét alteregója felülkerekedett személyiségén. Azóta megszállottan tanulmányozza magát hű segédjével Katherine segítségével. Azonban Hyde után nem csak ők nyomoznak hanem egy magánnyomozó is, valamint egy fontoskodó feka. Jackman eddigi legnagyobb érdeme, hogy végig sikerül titokban tartania Hyde előtt, hogy családos ember, de ez hamarosan fenekestül megváltozik és Hyde beszabadul a családi fészekbe…

Megjegyzés: Korrekt egy nyitány volt mi tagadás! A téma szerintem sokaknak ismerős lehet, de szerencsére ez egy modern kori feldolgozás, így könnyen meglepetés érhet bennünket. A fő szál egyenlőre még kusza, így esélytelen látni a történet végét, de az már most borítékolható, hogy ütős lesz. Van pár karakter, akit még nem lehet sehova sem tenni (ilyen pl a feka faszi), de gondolom hamarosan minden értelmet nyer.
Mivel a történet eddig nem valami nagy eresztés, így nem maradt hátra más mint a döbbenetesen jóra sikerült hangulat. Komolyan mondom már-már hátborzongató. Nem az a tipikus horroros témavezetés jellemzi, sokkal inkább a thriller és a krimi irányába kacsingat. Ezt spékeli meg a tökéletes színjátszás, ami leginkább a főszereplőket jellemzi. James Nesbit egyszerűen fergeteges a szerepben. Hyde-ként pedig zseniális! Azok a morbid poénjai és a kiszámíthatatlan viselkedése egyszerűen zseniális. Sosem lehet tudni róla, mikor csap le legközelebb és ez jó, mi több nagyszerű! Érdemes megemlíteni, hogy a sorozat némi eyecandy vonallal is rendelkezik. Itt most nem feltétlenül az amerikai sémára kell gondolni, de akkor is. A lófejű tipikus angol csaj mellett ugyanis van két nem is olyan rossz nő. Az egyik a Katherient alakító Michelle Ryan, aki mellesleg és színészileg is nagyon ott van. Egyébként a csaj ősszel a Bionic Wohman-ben domborít majd.

Összességében egy közepes angol sorozattal van dolgunk, ami azért megér még egy menetet lévén a Pilot nem sok mindent fedett fel előttünk. Persze a vége kissé ütős, de cseppet sem a tipikus amerikai cliffhanger. Itt bizony a nagy pofa eldobás majd csak a finálé környékén lesz, addig meg csak érlelődik a cucc. A folytatás lehetőséét én kizárnám, mivel Michelle Ryan ősztől ugye foglalt, így tutira vehető, hogy a 6. rész lezárja a történetet. Akinek sok ideje van, szereti az angol sorozatokat és az igazán megkomponált történetet annak kötelező a sorozat. Mindenki másnak viszont felejtős. Feliratra meg ne is számítson senki sem eltekintve a hazai felhozatalt az angol sorozatok terén, így a penge angol nyelvtudás előny.

This entry has a rating of 2.5

free web stats