90210 – 3. évad kezdése – írta RainBow

 
Beküldte: vendegblogger 2010 September 24, 19:30-kor a(z) 90210 témába.

A sorozat második évadában a megismert szereplők jelleme és egymáshoz fűződő viszonya rengeteget változott; néhány főbb szereplő háttérbe szorult, a jókból rosszak, a rosszakból jók lettek, a barátok ellenségekké váltak, és fordítva.

Láthattuk többek közt, hogy az alapjában véve optimista Annie (Shenae Grimes) szíve a „Sötét Oldalra” húz, hogy a Navid (Michael Steger) után epekedő Adrianna (Jessica Lowndes) pár rész erejéig egy lány karjaiban keres vígasztalást, hogy a hiú Naomi Clarkot (AnnaLynne McCord) gátlástalanul eltiporja a saját nővére, és hogy a fiatalabbik Clark lány a figyelem hiánya miatt milyen durva hazugságokkal képes előállni.

90210

A széria legérdekfeszítőbb része, a Confessions (Vallomások) címet viselő szezonfinálé kirobbanó véget ért – ahogy azt a készítők is előre megjósolták –, és talán több izgalmat is tartogatott, mint az előző évadzáró.

Bonyodalom bonyodalom hátán – sok közülük már kitörőben volt, néhányuk viszont hideg zuhanyként ért bennünket.

Türelmesen kivártuk a négy hónapot, hogy az elvarratlan szálak végre a helyükre kerüljenek, de meg kell mondanom, személy szerint kicsit csalódott voltam az új rész után.

Annyi mindent sűrítettek az évadzáróba, hogy azt sem tudtam, hova kapjam a fejem, a kezdő epizódban azonban a legtöbb gondot egy vállrándítással elintézték. Csak említés szinten volt szó a Wilson házaspár szétválásáról, az igazgató leváltásáról, a Liam (Matt Lanter) és Annie közötti konfliktusról, és az eddig legjelentéktelenebbnek tűnő szállal foglalkoztak végül a leginkább, a többit háttérbe szorítva.

90210

Egy új szereplő is felbukkant a West Beverly háza táján, aki a Dixon (Tristan Wilds) és szörfmániás barátnője, Ivy Sullivan (Gillian Zinser) szerelmi életét van hivatott összekuszálni.

Adrianna énekesnői karrierje fellendülni látszott, azonban a csillag fénye hamar kihunyt, és a lány – bűntudattal ugyan, de – akár tisztességtelen eszközökhöz is képes nyúlni, hogy szenvedélyének minél tovább hódolhasson.

A nézőközönség egy évadon keresztül izgult Annie-vel, hogy az őt kísértő baleset ki ne tudódjon, ám a Wilson lány felett végül győzelmet aratott lelkiismerete, és minden erejét összeszedve közölte szüleivel a szörnyű hírt.

Eltelt egy nyár, megkezdődött az iskola, és – mint kiderült – egy ejnye-bejnyével, és három hónapig tartó házi őrizettel lerendezték Annie ügyét. Ezzel közvetve azt sugározták a világ felé, hogy nem kell félnünk, ha balesetet okozunk, mert az egész egy kézlegyintéssel megoldható.

Az epizód végére besikeredett egy félreértésből adódó klisé, amit ráadásul az első szériában hasonló szituációban már el is játszottak. Nem kéne túl sokáig húzni ezt az elcsépelt témát, mert szinte minden szerelmi történetben legalább egyszer szerepet kap, és az ember egy idő után beleun, ha mindenhol ezt látja.

Összességében véve két dolog jellemzi az évadnyitányt: tömény szerelem és bonyodalom, ahogy azt az eddigiek során már megszokhattuk.

Ha a második széria vége után nem elvárásokkal kezdtem volna neki ennek a résznek, egy kellemesen langyos, délutáni kikapcsolódásra alkalmas epizódnak lettem volna szem- és fültanúja, így viszont némi hiányérzettel és kérdésekkel telve álltam fel a székemből.


free web stats