$#*! My Dad Says – Pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2010 September 25, 23:11-kor a(z) $#*! My Dad Says,Pilot témába.

Az újonc, melynek legnagyobb fejtörését a cím okozta, hiszen káromkodni főműsoridőben nem lehet. Ezért is van úgy a cím, ahogy! Másrészről, ha valakinek nem tetszik az Alt Gr-es írásmód, akkor nyugodtan írja csak Bleef-nek, mert ez lett a hivatalos. Miután megtörtént a magyarázkodás a címet illetően, térjünk a lényegre. A CBS merész döntést hozott. Elkezdett egy szitkomblokkot kiépíteni csütörtök estére, hogy kicsit keresztbe tegyen az NBC-nek. Jó ötlet volt-e a Survivor sávját feláldozni, az mindjárt kiderül.

vlcsnap-2010-09-25-23h05m06s169

– Blitzer,you smug son of a bitch.That’s not news. An old guy died.So what? Now,if he does something tomorrow,that’s news.

Előtte pár szóban a sztori, annak is az előzménye. A Shit My Dad Says valójában twitter alapokon nyugszik. (Gondoltátok volna, hogy egyszer eljutunk ide? Én sem.) Alig van 100 fölött a tweet száma az accountnak, de ettől függetlenül 1.7 millió követőt számlálhatunk. Nagyon meredek. Az eredet tehát egy apuka kicsi fiának fejéből pattant ki, aki elkezdte beküldeni twitterre a father egyes beszólásait, amikért a nép majd megveszett. Kb. ez köszön vissza a sorozatban is. Egymás közötti szópárbaj, menjen lehet röhögni is, meg nem is.

Hihetetlen, de a legvártabb újoncok között tartották számon. Ezért is okozott kicsit csalódást a pilot epizódja, mert úgy érzem, a hype áldozata lett részemről. Túl nagy hűhót kaptunk a nyári szünetben, viszont a képernyőn már csak egy átlagos szitkomot láttam benne, melynél a Better with You és az Outsourced is erősebb volt.

A cold open viccesre sikerült. Ha a ’90-es években élnénk, akkor talán még hátraestem volna a székkel a nagy röhögésben, de ez a veszély nem állt fenn. A poénok egyes helyeken erőltetettek voltak, máshol pedig a favicc határait súrolták, azaz „annyira szar, hogy már tetszik”. Képzeljétek, kapott főcímet. Nem kiírást, hanem egy 10 sec-est. Tök jó, mert manapság leginkább a drámasorozatokban történik meg a lerövidítése, ahol minden másodperc számít. Itt nem. Zavaró volt viszont, hogy csak úgy lezárták a részt, és lehagyták a záró csattanót, ami manapság jelen van a legtöbbjüknél.

A szereplőgárdában a fatert eltalálták. Illik rá a szerep. Jól játssza meg a dolgokat, viszont a fiánál erős kétségeim támadtak. Egyébként jó tudni, hogy Jonatha Sadowski nem volt benne az eredeti castingban, ugyanis Ryan Devlin helyére érkezett. Készítők sorában a Will & Grace nagy alakjai.

Összesítve:

Ez így nagyon gyenge próbálkozás volt. Félretéve az 1.7 milliónyi twitter követőt, valahogy nekem ez az újonc nem jött be. Lehet osztani és szorozni. A nézettsége korrekt lett. Oké, de hogy tartani tudja-e a 10. héten is, azt erősen kétlem. Gondoljunk csak a twitter account poszt számára. Több hónap alatt csak pár tweet érkezett be. Már ez is minősíti az ötlettárat. Véges?!

Elsők között rendelik be a teljes évadját? Nincs kizárva. Sőt az sincs, hogy a Modern Family-nyomdokán később nagy kedvenc lesz. Most viszont úgy vagyok vele, mint tess a szitkomokkal. A poénok harmat gyengék benne, csak a mosolygás miatt nem fogok elfecsérelni rá 20 percet hetente, hiszen nagy átívelő sztorira sem kell benne számítanunk.

This entry has a rating of 2

free web stats