The Defenders – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 September 29, 19:16-kor a(z) Pilot,The Defenders témába.

Az isten a megmondója, hogy egész érdekes viszonyom van a jogi sorozatokkal. Van, amit egyszerűen imádok (Justice) és hát van, amit egyszerűen nem értek (The Good Wife) és ott vannak a klasszikusok (Boston Legal) is. Magyarán mindenevő vagyok, csak legyen benne valami extra, valami különc, amit el tudok viselni akár 40 percig is. Na, a Kennedy-Mueller párosnak ez sikerült, ugyanis olyat léptek meg, amit mások eddig nem igazán: old-school buddy mozikra hajazó poénokat csempéztek a tárgyalóterembe. És bazz, működik!!!

the-defenders-pilot-a

A sorozat amúgy két sztárügyvédről szólna, akiket mindenki rühell Vegasban. Ez mondjuk nem is csoda, elvégre igen csak sajátos stílusuk van, folyton feszegetik a határokat és hát, aki egy ex-sztriptíztáncost alkalmaz munkatársnak, finoman szólva is kibassza a biztosítékot a lokális elitben. És ez még csak az, ha együtt dolgoznak, a privát szféra még rosszabb: az egyik folyamatosan kefél és a következő Hefner-nek hiszi magát (O’Connel), míg a másik sokkal inkább csak iszik és féltékenykedik a feleségére (Belushi). Ja és a legszebb, mindezt két valódi Vegasi ügyvédről mintázták.

Amúgy most jöhetne a rizsa a remek és fordulatos történetről, de nem jön, mivel a The Defenders-t a két főszereplő adja el. Meg a rendre betalált egysoros monológok, amiket tuti csak a Belushi-O’Connel párosra értelmeztek. Ennyire laza szövegelést és flegmán cool viselkedést ritkán látni egyben működni jogi drámáknál, de itt mégis összejött. Ebben mondjuk a legnagyobb érdeme Jim Belushi-nak van, aki le sem tagadhatná az Accordong to Jim-ből átmenekített mentalitását. Nincs mese, a palinak ez a viccesen bunkó old-school szerep megy, mi több a zsigereiben van. Olyannyira, hogy simán le is nyomta Jerry O’Connelt, aki az utóbbi időben szeretne vicces ember lenni. Sajnos azonban sem a Carpoolers, sem a Do Not Disturb nem jutott tovább az 1. évadon. Ellenben a tanulópénz megvolt, mivel itt simán oda meg vissza veri az eddigi alakításait.

the-defenders-pilot-b

A nagy negatívum számomra a mellékszereplőknél keresendő, akik tényleg érdekesek lehetnének, de a két főszereplő egyszerűen mindenkit leigáz. Pedig ott van a sztriptíz táncosból lett ügyvéd Jurnee Smolett (Friday Night Lights), a szexi eyecandy titkárnő Tanya Fischer (Life on Mars), akivel O’Connel tuti összejön még, vagy a mindent vivő Natalie Zea (Dirty Sexy Money, Justified, Eyes), aki eddig csak az eyecandy vonalat erősített, de tuti komolyabb szerep is jut majd neki. Hehe most esett le, itt minden mellékszereplő bitang jó csaj, így kell ám guilty pleasure sorozatot gyártani emberek!

Szóval a CBS most végre rendezte azt a bizonyos The Good Wife fiaskót, ugyanis végre sikerült egy fogyasztható jogi-drámával előállnia. Kérdés ki lesz a győztes, ugyanis ez a szezon könnyedén lehet a jogi-drámák harcáé, hisz ott van még az Outlaw és a The Whole Truth is. Ebben a koncepcióban simán van fél évad jelenleg, de ha a készítők egy kicsit rákapcsolnak és szabadjára engedik a két mókamestert, akár jöhetnek az évadok is.

Premier: 2010/9/22
Írta: Kevin Kennedy, Niels Mueller
Rendezte: David Guggenhiem
Nézettség: 12,09M
This entry has a rating of 4

free web stats