Burn Notice – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 July 13, 11:33-kor a(z) Burn Notice,Pilot témába.

burnnotice_101.jpg
Premier:
2007/6/28
Írta: Matt Nix
Rendezte: Jace Alexander

Michael Weston nagymenő kém, de egy akciója balul sül el, így visszatér Miamiba, hogy rendezze sorait. Itt viszont kénytelen szembesülni a nyers tényekkel, miszerint kapott egy úgynevezett „burn notice”-t. Lényegében a cég eltűnte róla az összes bizonyítékot, így képtelen bármibe is belefolyni hivatalosan. Michael így arra kényszerül, hogy magánnyomozós bizniszbe vágjon, amiből majd finanszírozhatja a nagy nyomozást, hisz valaki csúnyán betett neki…

Megjegyzés: Ha már USA Network akkor jön a szokásos szlogen, vagyis Caracters Welcome. Nos a Pilot is erre a szlogenre hajaz, mivel hősünk Michael alias Jeffrey Donovan szerepel mindenhol. A többi karakter szinte csak vendégszereplő a sorozatban. Pedig ott van a mindenki által istenített Bruce Champbell is. Na és akkor mi van? Michael karakterét leginkább Magnuméhoz tudnám hasonlítani leszámítva az idegesítő narrációját. Kegyetlen sok van belőle, ami hosszú távon több mint idegesítő. Bár kitudja lehet a készítők a retro vonalat vették alapul. Az átvezető jelenetekben hősünk mindig bütyköl valamit, ami lassan MacGayver-es beütést ad mindennek. Ez persze csak az én véleményem!

Amiben viszont kegyetlen jó a sorozat az a hangulat. Fullon van az egész eyecandy csajokkal, aki random módra vonulnak el a képernyő előtt. Az ex barátnő is ebbe a kategóriába tartozik, bár láttunk már nála ütősebbet is. Azt viszont el kell ismerni, hogy szexi.
A hangulatot tovább fokozza az állandó aláfestő latin zene, ami ugyan csak több mint idegesítő. Persze néha vannak értelmes trackek is, de ez igazán ritka.

Akárhogy is nézem nálam nem éppen debütált a legjobban a sorozat. Ez a sok kis idegesítő apróság elég rendesen elvette a kedvem az egésztől. Egyedül még a fő történeti szál, ami életben tartja, de van egy olyan érzésem, hogy nem mostanában jutunk ennek sem a végére. A USA gondolom tutira meglovagolja majd a sorozatot, hisz mind kritikai mind nézettségi szinten elég jól teljesített. Amúgy pedig elég fiatalos, incsi-fincsi újdonságnak számít, amire bátran lehet építkezni a következő években. Ugyanis nem tudom ki, hogy van vele, de a USA sorozati egy kissé kezdenek kiöregedni. A 4 évad minden sorozat terén minimumnak számít, ami azért nagy luxus. Bár kábeles viszonylatban nem ritka.

Szóval a vérfrissítés el kéne, de nem árt ha emellé némi pénz is társulna. A Pilotról virít, hogy full minimum költségvetésből hozták össze, mivel mindenből csak keveset kaptunk. Volt verekedés, volt bulizás, de olyan gyér költségvetéssel, hogy sírva nevettem a képernyő előtt. Ha viszont ezt még bele vinnik, akkor a történet mellett lenne valami értelmes is a sorozatban. De így…! Amúgy meg ha Michael anyját nem nyírják ki hamarosan, akkor én fogom. A sok idegesítő dolog közt, ő az ultra idegesítő kategóriába tartozik.

This entry has a rating of 2

free web stats