CSI: Miami – Horatio 9. alkalommal… de minek

 
Beküldte: tess 2010 October 12, 22:30-kor a(z) CSI: Miami témába.

Számomra a krimi hanyatlása a CSI szériával érkezett el, amikor is a procedural vonult egyszerűen kiszorított mindent maga mellől és csak instant esetek látványos tömkelegét kaptuk hétről hétre. Némileg ezen Zuiker és népes kompániája változtatott, amikor is a CSI érába bekerült némi átívelő szál és persze egy agyafúrt sorozatgyilkos, akit rendszerint egy évadon átívelő cliffhanger után mindig bekaszniznak. Ez történt most is, de talán még nevetségesebben, mint azt már megszokhattuk.

Számomra mindig is rejtély volt, hogy a nép mi a fenét eszik a CSI Miami-n, elvégre a klasszikus formulát mégis csak a CSI adja, az újgenerációt meg a CSI:NY. A Miami spin-off meg egy nevetséges csökevény, valahol a kettő közt, amit csak a high-vallue kivitelezés, az oda meg vissza szűrőzött és effektezett kép, valamint David Caruso karaktere Horatio tud eladni. Bár sokak szerint Horatio igazi bad-ass kult arc, de most komolyan nem más, mint egy agyonjátszott és túlspilázott öltönyös, aki fiatal cool guy szeretne lenni. Ennyit a formátum szapulásáról, jöjjenek a nyers tények!

csi-miami-season9-premier

A készítők random mezsgye ide vagy oda, klasszikus procedural elemek leszarva alapon gondolt egyet és úgy titulálta az összes nézőt, hogy bizony ők csak is a CSI Miami-ra gerjednek otthon, így nagy ívben le is szarták az alapozást. Nekem speciel ki is maradt pár évad, így cseppet sem voltam képben, de ez szemlátomást senkit sem érdekelt. Jött a kusza, de persze látványos nyomozás, no meg a Horatio túltengés. Semmi előző évados demonstráció, semmi karakterábrázolás, vagy legalább egy kósza rajz, hogy melyik szerencsétlen mivel foglalkozik. Csak a masszív tények, már ha ezt annak lehet nevezni!

Ellenben azt hittem legalább az átívelő szállal sikerül valamit kezdeni, hisz a hiper inteligens bad-ass még Byron versekben is tudott üzenni némi hieroglifa átiratban. Egy darabig meg is volt a „nagyobb terv” effektus, de aztán a szökés után túlontúl hosszúra és kínosra nyúlt csavargatásokból tiszta sor volt, hogy bizony itt pontot tesznek az ügy végére. Bár ne tették volna, ugyanis megint sikerült egy olyan gagyi, már-már óvodás levezetést gyártani, ami mára tipikusan a CSI franchise jelképe lett. Tessék átmenni a Criminal Minds-os fiúk írószobájába és gyors talpalni egy kicsit! Ja, a finálé ömlengéséről és Horatio ultra gagyi kosaras megmozdulásától most eltekintenék.

Ez a rész tehát egy kellemes indok volt arra, miért is nem nézem már évek óta a szériát. Ennyire unalmas, felületes és vontatott fércmunkát nagyon ritkán látni, főleg ilyen minőségi tálalásban. Ettől függetlenül persze nagy duzzogva, ha nincs más alapon majd csak elkopik ez az évad is lefekvés közben, bár igaz az első 5-10 percben úgy is elaszom, nem mintha amúgy többet érdemelne.

This entry has a rating of 1

free web stats