Hex – 1.01 – The Story Begins

 
Beküldte: tess 2007 July 16, 3:14-kor a(z) Hex,Pilot témába.

hex_101.jpg
Premier: 2004/10/17
Írta: Julian Jones
Rendezte: Brian Grant

Cassie és leszbikus szobatársa nem éppen a helyi elit iskola közkedvelt személyiségei. Cassie egyszer aztán talál egy vázát, amitől teljesen megváltozik az élete. Folyamatos rémálmok kínozzák, melyek állandó szereplője a kastély első úrnője, aki állítólag boszorka volt. Emellett kezd felszínre bukni egy félelmetes erő, melynek csak csekély részét uralja, amit egyre gyakrabban fel is használ mások ellen. Azonban ezt a gonosz is észreveszi és meg is jelenik Azazael személyében. A találkozás elkerülhetetlen, ez viszont életekben kerülhet…

Megjegyzés: Hála az AXN-nek végre idehaza is látható a Sky One nagysikerű boszorka sorozata. Anno még a BBC America műsorán követtem végig, de jó pár rész kimaradt ekkor. A szinkronról most nem igen beszélnék, mivel az összehasonlítási alapom igen csak gyér, valamint itt most nem fikázni kell, hanem népszerűsíteni. A Hex ugyanis tipikus angol sorozat. Vagyis kegyetlen ütős, de idehaza ismeretlen. Olyannyira ismeretlen, hogy a hazai sub team-ek sem foglalkoztak vele sokat. Pedig érdemes!

A Pilot rendhagyó módon 80 percesre sikeredett, ami nem is olyan nagy baj gondolják sokan, főleg nem akkor, ha olyan jó mint mondjuk. Nos én sokkal inkább eltudtam volna képzelni rövidebb kiadásban is. Ezt pedig arra alapozom, hogy hosszúra sikeredett a felvezetés. Az első 30 perc ugyanis színtiszta rizsa volt. Jó persze ezt mások karakterábrázolásnak mondják, de akkor is. Nem értem mi a fenének kell azt 30 percig ragozni, hogy Cassie egy lúzer és még egy darabig az is marad.
Ellenben a volt 2 parti jelenetünk is a Pilotban, amit úgy istenesen összeraktak. Zene, stílus és legfőképpen hangulat, ami itt csak úgy vonzza a figyelmet. A zenei részen mondjuk nincs is miért csodálkozni, mivel az alap aláfestő zene is tökéletes. Egyszerre fiatalos, gótikusan elvont és még talán a hideg is kiráz tőle egy picit. Az OST része mondjuk amerikásra sikeredett, de ebből is a stílusosabb verzióval van dolgunk. Íme a track list:

Blur – “Crazy Beat”
N.E.R.D – “Rock Star Poser” (Jason Nevins mix)
Beverly Knight – “Come As You Are”
The Concretes – “You Can’t Hurry Love”

A parti jelenetekben látszik igazán, hogy Cassie egy kegyetlen jó nő, valamint még ennél is több potencia van benne. Pedig az elején a szereplők olyan időseknek tűntek, de valahogy ezek a jelenetek felejtették velünk ezt a tézist. Persze ebben nagy szerepe van akissé amerikás sztori vezetésnek is. Tudjátok a lúzer vagyok, de a fiú első számú bikájára gyúrok, amúgy meg had higgye mindenki, hogy leszbi vagyok.

Na ez meg itt a másik vonzó szál. Egyértelműen látszik, hogy van némi vonzalom Cassie és Thelma között. Ilyen is csak a beteg angolok fejéből pattanhat ki, de hát ezért szeretjük őket.

Szereplők terén van némi eyecandy szál, de ha jobban megfigyeljük itt mindenkinek fontos szerepe van. A karakterek döbbenetesen jóra meg lettek csinálva, de ezen ne csodálkozzon senki sem, hisz angolokról van szó. Igen még az idióta foci buzi, szex mániás kanoké is, aki néha az amcsi tini soap/dráma színészekre hajaznak. Az igényesség leginkább a mellékszereplőkben teljesedik ki. Itt főleg az igazgatóra kell gondolni, aki a jövőben még tuti nagyot fog dobbantani. Egyszerűen látszik rajta, hogy ő nem az a tipikusan hülye ember, aki a laptop-on játszik és le se szarja a diákokat. Na de ez majd csak pár rész múlva derül ki.

Sajnos a negatív vonal ezúttal a történetet érinti, mivel a Pilot nem igazán szólt semmiről. Jó persze tudom, hogy anno a Charmed is gagyinak tűnt, de akkor is. Egy 80 perces Pilottól, mi több egy 80 perces angol Pilottól azért többet várt az ember. Persze azért a végére volt itt is pörgés meg flashback/clifhanger, de valahogy nem hozta a szintet. Egyértelműen itt a folytatásnak kell megalapoznia a jövőt, ami igen csak sok lehetőséggel kecsegtet. Főleg akkor ha marad az angolosan tökéletes formabontás, aminek hála azért élvezhetővé lehet még tennie ezt a műfajt is.

Zárszóként legyen annyi elég, hogy majdnem tökéletes Pilot-tal volt dolgunk, ami sajnos elveszett a részletekben. A hátér munka csillagos ötös, de az érdemeleges történet hiánya igen csak lerontja az eddigi eredményeket. Más esetben ez fordítva lenne, de nem nagyon figyelnénk a hiányosságokra, mivel a történet kellőkép leköt minket. A folytatás garantáltan megcsekkolós lesz, mivel itt bizony vízválasztónak kel lennie különben a sorozat a feelgood polcra kerül és csak minden 4. vasárnap este nézek belőle meg egy részt. Ezt viszont nem igazán érdemli meg a Hex!

This entry has a rating of 3

free web stats