Reaper – 1.00 – Pre-Aired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 July 20, 11:28-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Reaper témába.

reaper_100.jpg
Premier:
2007/7/20 legalább is ekkor került ki a netre
Rendezte: Kevin Smith

Sam 21. születésnapja nem éppen a legjobban kezdődik. A munkahelyén hőst kell játszania a tv-s dobozok ellen, aztán egy halom véreb kergeti, majd a kocsi hátsó ülésén megjelenik a Sátán. WTF! És ha ez még nem lenne elég, akkor az apja bejelenti neki, hogy pár éve eladta a lelkét a Sátának, hogy meggyógyuljon egy betegségből. Ettől kezdve aztán a nagyfőnök is megjelenik és nyomban rá is sózza Sam-re az első küldetést…

Megjegyzés: A Pilotról neves egyszerűséggel annyit kell tudni, hogy kegyetlen nagyra sikeredett. Ez mondjuk nem is volt kétséges, mivel Néma Bob, polgári nevén Kevin Smith rendezte. Vagyis telis tele van jobbnál-jobb poénokkal. Must See!!!
Bret Harrison is hatalmasat alkot Sam szerepében és ezzel végre normális karaktert is szerzet magának. A The Loop-ban ugyanis nem nagyon találta meg ezt a stílust szerintem. Ott olyan vontatott volt a játéka, no de itt…

Egyébként a sorozat vonzereje nem is a történetben, hanem sokkal inkább a karakterekben rejlik. Egyszerűen mindenki a toppon van, így piszok nehéz lenne bárkit is kiemelni. Nekem a Sátánt alakító Ray Wise volt a kedvencem, de vajon miért. Egyszerűen zseniális ez a faszi és még szeret hokizni is. Amúgy meg egy az egyben egy maffiózónak néz ki, no de sebaj.
Csajok terén Nikki Reed-et lehetne megemlíteni, de ha már így szóba került akkor gondolkozunk el egy kicsit. A csaj leginkább a The OC-s szerepe miatt lehet ismerős. Na tényleg ő az? Naná! Reed ugyanis tipikusan az a piszok jó csaj, aki kevés szereppel büszkélkedhet. Na de majd most…

Ahogy Kanyecc-cal töprengtünk a részleteken szóba jött a legérdekesebb kérdés is. Vajon mire hasonlít ez asorozat? Kanyecc szerint egy szimpla Supernatural némi Szellemirtókkal. Hát… van benne valami, de z még mindig nem a nyers igazság. Ha megnézzük az alkotókat, akkor olyan neveket találunk, mint Michele Fazekas, Tara Butters vagy Mark Gordon. Nem sokat mondanak mi? Akkor segítek: Ed, Law and Order: SVU vagy éppen a Criminal Minds. ÉS akkor még ott van az isten Kevin Smith is. Én perfekt arra következtetek ebből, hogy az Ed humor vonala és Smith beteg elméje adja a poénokat, míg a többi sorozat a bűntényeket. A Criminal Minds és az SVU is szimpla 1 rész/1 ügy alapkoncepcióval dolgozik. Vagyis a Reaper személyében ismét van egy monster of the week sorozatunk. Lehet sajnálkozni meg nem is, de ezt el kell fogadni. Az átívelő szál szerintem még várat magára, de ilyen poénok mellett ez kit is érdekel.
Supernatural fanoknak kötelező, hisz ugyanazzal a sorozattal és kultúrkörrel van dolgunk csak éppen pepitában. Szóval ha a CW nem bassza el a promot és nem töketlenkedik, akkor ismét egy frankó sorozatot alkotott, ami mostanság nem nagyon jött össze neki.

Részemről a sorozat mostantól kötelező, bár kíváncsi vagyok mi lesz vele úgy a 4. rész környékén. Kb akkor van a nagy vízválasztó. Kevin Smith ugyanis egyenlőre csak a Pilot-ot rendezi, ami azért nagy veszteség. Ekkor potenciális humorzsákot csak úgy a kukába dobni badarság lenne.

This entry has a rating of 4.5

free web stats