The Sarah Connor Chronicles – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 22, 12:34-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Karantén,Pilot,Terminator: TSCC témába.

Gyerekek! Bűnbánatot kell tartanom, mert ez bezony bűn jó volt! Azt hiszem a Fox-nak megvan az idei szezon egyik befutó sorozata, de hát ez még anno, májusban, sem volt kérdéses az upfronts idején!

A történet, ahogy már tess is utalt rá anno, a Terminátor 2. (mozi)film folytatása: vagyis mind két terminátor kiiktatva, azonban még így sincs biztonságban Sarah és John Connor, mivel ezt követően is pályáznak egyesek utóbbi életére! Szóval Connorékra nem éppen vár nyugalmas jövő, hiszen mint a jelenben, mint a jövőben ott vannak azok a bizonyos terminátorok, akikkel szerencséjükre nem egyedül kell felvenniük a harcot, vagy éppen a nyúlcipőt!

sara_100.jpg
Már a nyitójelenet sem volt semmi!
A készítők megmutatták, hogy tényleg komolyan gondolták ezt a projectet, és had ámuljon a proli, mert most tényleg nagyot fognak csinálni! És nagyot is csináltak! Szóval a nyitójelenet: Sarah-t és John-t az FBI tartoztatná le, azonban feltűnik a gonosz terminátor – aki a sorozatban egyébként nem nő, hanem férfi – és galád módon elintéz mindenkit! John meghal és beteljesedik a sors, a jövendölés, amolyan jedi módra! (azaz apokalipszis) De míg ide eljutnánk, nyugodjuk meg, mert ezt csak Sarah álmodta, még ha k*rva élethű is volt! No meg kicsit rövidke lenne a sorozat, mivel kb. 5 percről lenne itten szó!

Aztán azt hinné az ember, hogy most jön a nyugis rész, punnyadjunk egy sort, meg stb. Hát nem éppen! Bár kezd leülepedni az elmúlt percek eseményei, a készítők ezért odatesznek! Jön a sulis rész, mikor is feltűnik a jó terminátor is Cameron személyében, és ha ő nem a sorozat legeyecandybb karaktere, akkor senki! Szépsége mellett, képessége eltörpül! :D Mondhatni, de azért jól megállja a helyét! A bankos jelenetről meg ne is beszéljük (…) az a pihent elme, aki ezt kiötölte (…) le a kalappal!

A történet teljes mértékben megállja a helyét! Mondhatni, hozta amit a filmek is, hiszen amikor már kezdene lankadni a figyelmünk a készítők, mint ha ezt megéreznék, és hozzá az újabb nagy ütemű BUMM-ot, amitől újra sokkba esünk, és csak ámulunk, meg lessük a számlálót, bízván, hogy még van hátra bő fél óránk, azonban sajna az idő múlását igen csak el lehet feledni! A karakterek nagyon jól meglettek formálva! John tipikus John! Nem csinál semmit, csak fut mint a nyúl, de hát ez is a feladata! Sarah a kőkemény anyuci, ki nem hátrál meg a gonosztól! És amint láthattuk nem szívbajos! (Gondolok itt, mikor beverte a rendőr fejét szint!) Cameron, amint azt már fentebb is írtam már, a sorozat eyecandy-je! Szóval akinek nem jött be a pilot – nem hinném, hogy sokan lennétek – az már csak miatt sassolja meg a folytatást, ami márciusra várható! Szóval lesz böjt is meg, bűnbánat is ezerrel!

A jó sztori mellett, azonban még a fanyar humor is feltűnik, amik szerintem nagyon jók! Volt a suliban egy, mikor terminátorunk beszólt a diákoknak, miután meglátták lábacskáját! Vagy éppen, amikor bemegy a bankba és vet egy pillantást az éppen behatoló swattosokra, vagy kikre! És a zene sem egy utolsó dolog! Bár trendi számokra ne számítsatok, ebben a részlegben sem fogtok csalódni!

No, és végezetül a fent említett kínosan távoli, még csak körübelülös dátummal kell beérnünk a folytatást, azaz majd március környéke felé valamikor! Persze egy törölt sorozat által felszabadult időpont segíthet az előre hozásában, de idén biztosan elfeledhetitek! Az akció teljes mértékben meg volt; a karakterek kimondottanul a film karaktereire formálodtak rá, de hát ez így van jól; zene annyira beleolvad a tettekben, hogy élmény halgatni! És hogy miért voltam, olyan galád, hogy nem full pontost adtam neki? Azt még én sem tudom, de ha eszembe jut jelzem!

This entry has a rating of 4.5

free web stats