Pushing Daisies – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 23, 22:10-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot témába.

Itt az ABC egyik tuti befutója! Korrekt pilot, nekem nagyon bejött! Jó látni, hogy a májusban látatlanban dobott százalékot stabilan hozta! Ez már azonban, akkor sem volt kétséges, hiszen remek készítő brigádja van a sorozatnak! Nem kis nevek kerülnek szóba ugyan is: itt van Bryan Fuller (Dead Like Me, Wonderfalls, Heroes), vagy éppen Barry Sonnenfeld (Notes from the Underbelly), Dan Jinks és Bruce Cohen is.

pushingdaisies_1001.jpg
Ha tömören meg szeretnénk fogalmazni, hogy milyen fajta sorozatról van szó, akkor kb. ennyit mondanék: Romantikával fűszerezett nyomozós hype sorozat! Mindjárt ki is fejtem bőven, ez a három műfaj, hogy jelenik meg! Van Ned a főhősünk, aki még kis korában egy véletlen során észre veszi, hogy érintéssével képes bárkit feléleszteni a halálból, azonban visszaküldeni is másodszori érintéssel! (higth-concept fantasy) Felnőt korában, lesz egy vendéglője, mely igen felfutottnak mondható, hiszen mindig “friss” (mindenre kihat a képessége) árúból készíti az ételeket! Azonban tudását nyomozóként is kamatoztatja, Emerson nyomozó mellett! Ez alatt azt értsétek, hogy elmennek a hullaházba, felélesztik a hullát, elbeszélgetnek vele, majd “megölik” és megfejtik a bűntényt! (krimi) Azonban az egyik áldozat személyében ifjú kori szerelmét véli felfedezni, aki iránt érzelme az idő múlásával sem változott! És ez az érzés, kölcsönös! (romantika) Így már remélem tiszta sor mindenkinek!

Amint már fent említettem, nem lehet panaszunk a készítő brigára! Fuller hozta régi formáját! Nem csak a Dead Like Me-nél, vagy éppen a Wonderfalls-nál, hanem itt is! És ez az egyhe hype beütés nagyon feldobja a sorozatot! Viszont a szerepgárdára sem lehet panaszunk! (Lee Pace (Wonderfalls), Anna Friel, Chi McBride (The Nine), Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth (West Wing), Jim Dale!) Anna Friel-t nyiltan kijelenthetjük a sorozat eyecandy csajának, mert szerintem igen dögös! Kár, hogy nincs sok esélyünk valami Caifornication-féle dugos jelenetre bukkani, mert Ned képessége azonnal hatna! És ha már Ned, akkor Lee Pace! Egy sorozatból, egy készítő és szereplő már magában jó húzás, hiszen amint láthatjuk mindketten ex-Wonderfalls-osak!

Történet OK, alakítások OK! De még is hiányzik valami! Egy részt követően ezt nehéz lenne leírni, így természetesen a folytatással ősszel (vagy tavasszal) jövők! Az Press Tour ABC állomásához még nem érkeztük el, így reménykedhetünk, hogy Ausille majd kifaggatja az illetékes személyeket pár incsi-fincsiségről, melyről majd mi is beszámolunk, ha lesz ilyen! Reméljük lesz!

13 rész berendelve! Remélhetőleg nem kerül cancel-re, alacsony nézettség miatt! Ez persze a jövő titka, de van egy olyan átkunk, hogy a kedvencek mindig kihullanak idő előtt! Bár, ezek után erre elég kevés lenne az esély, de sajna ez is benne van a pakliban!

(The Kill Point kritika holnapra várható!)

This entry has a rating of 4

free web stats