My Generation – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 December 1, 21:05-kor a(z) Pilot témába.

Most komolyan, az ABC-nél ezt tényleg végig gondolta valaki, amikor berendelték akárcsak a Pilot-ot is még valamikor januárban?! Szó se róla én aztán minden sorozatnak adok esélyt (kivéve a sitcom ugye), sőt a legnagyobb kritikai osztások ellenére is tudok éltetni produkciókat, de ez most az utóbbi pár év legrosszabb dráma pilotja lett. Már az upfronts alatt tuti DOA volt, de gondolni sem mertem ekkora kupac… lócitromra.

A sztori egy 2000-ben végzős Austin-i középiskola 9 diákjának az életét követi nyomon, aki még az érettségi előtt nyilatkoztak egy dokufilmes stábnak az álmaikról, vágyaikról a jövőt illetően. 10 év múlva aztán a stáb visszatér, hogy megnézze mindebből mi valósult meg…

121268_D_0222r1

Az alap sztori mellesleg egy svéd sorozaton a Blomstertid-en alapszik, amit az egykori Bones író Noah Hawley szeretett volna amerikai köntösben sikerre vinni. Szeretett volna, mondom még egyszer! A vicc az, hogy az esély meg is volt rá, elvégre ezzel a kamu dokumentumfilmes (mokumentary) formátummal nem sűrűn operálnak a készítők. Szó se róla volt benne potenciál, elvégre mindent a stábon keresztül láthattunk, ami meg ugye nagyon nyomta a realitás faktort, elvégre a kamera ilyenkor nem feltétlenül van ott mindenhol.

A másik remek alapgondolat a történelmi szálak befűzése volt, amik persze hatással voltak a szereplők életére. Szóba került a 9/11, az Enron botrány, az afgán háború, Bush megválasztása és persze pár popkult utalás is. Ehhez hozzájött még egy viszonylag korrekt zenei alap és máris ösztönösen retro lázban égtünk.

Aztán persze jött a hidegzuhany, elvégre rohadtul nem azt kaptuk, amit elvártunk. Én bíztam benne, hogy egy Reunion-hoz hasonló drámát kapunk, de hát ez nagyon nem jött össze. A forgatókönyvírók egyszerűen elvéreztek a klisé oltárán. A történetvezetés kiszámítható és unalmas volt, a karakterek meg nevetségesen sablonosak és felszínesek. Olyan mintha a ’90-es évek tini-soap szegmensét kaptuk volna kézhez, amire a kutya se kíváncsi. Most komolyan, 30 év körüli színészeket végzős tininek visszaavanzsálni már egy ideje nem menő. Vagy legalábbis nem ilyen gagyi módon. És akkor hol vannak még a bugyuta írói húzások, amik a teljesen logikátlan alapkoncepcióról tanúskodnak.

Áhhh, kár is ragozni, sajnos a My Generation, vagy leánykori nevén a Generation Y tökéletes iskolapéldája annak, hogyan ne csináljunk dráma sorozatot. Egyszerűen nem értem az ABC hogy volt képes erre pénzt áldozni, de ha még put pilot lett volna is inkább fizettek volna. Helyette az utóbbi évek legnagyobb mellényúlását kaptuk, amit a 2. rész után egyből likvidált is az ABC. A maradék leforgatott 6 rész online megtekinthető, de aki erre vállalkozik, tuti valamilyen parafázissal rendelkezik.

Premier: 2010/9/23
Írta: Noah Hawley
Rendezte: Craig Gillespie
Nézettség:5,22M
This entry has a rating of 0.5

free web stats