The Sarah Connor Chronicles – 1.00 – UnAired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 July 24, 12:52-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Terminator: TSCC témába.

Mivel nyár van meg Balaton part az ember kissé hajlamos a lustulásra. Esetemben is így történt, de a napokban kiszivárgott Pilot had mellett én sem mehetek el szó nélkül. Kanyecc ugyan már az összeset kivesézte, de azért én is neki esek. Tudjátok az eltérő véleményeknek is szerepük van, főleg itt a Gurunál.

Gondolom nem újdonság sokak számára, hogy FOX mániákus vagyok. Amennyire gyűlölöm ezt az adót, annyira szeretem is. Most meg főleg komálom, mivel a Terminator-saga sorozat adaptációja ezen a csatornán jelentkezik, majd valamikor a mid-seasonben. Már alapból a cím kellően vonzó ahhoz, hogy a rabja legyek a sorozatnak, de a látottak még ezt is simán überelik.
sara_100b.jpg
A Pilot alig 50 perces, de ez egy cseppet sem látszik rajta. Olyan volt az egész, mintha 10 perc lett volna. Folyamatos pörgés és akció, pont mintha az isteni McG lenne a rendezői székben. Sajnos jelen esetben nem a nagymester van ott, de kollégája David Nutter is tud. Mi az hogy tud, egyenesen oktat. A faszi nevéhez olyan sorozatok köthetők, mint a Supernatural, vagy a Roswell. Szóval az elborult látványvilág borítékolható.

Erről tanúskodik már maga a nyitó jelenet is, ahol úgy istenesen döglik az emberiség, no meg a CGI is. Vizuálisan kisé gyenge az apokaliptikus jövő, de azért messze túl van a nézhető kategórián. Azt hinné az ember, hogy nem nagyon fogják ezt überelni a továbbiakban, erre alig 10 percen belül rácáfolnak a tényekre. Olyan iskolai lövöldözést kapunk ugyanis az arcunkba, amit a készítők is már megbántak lévén igen csak meg kellett vágni a jelenetet.

Ezt követően ismét némi duma, majd jön egy nagy adag lecsó az arcunkba és ez ismétlődik a fináléig. Most persze mindenki azt hiszi, hogy egy látvány sorozattal van dolgunk, de nincs igaza. A sorozat döbbenetesen jól beépült a Terminator 2 mögé. Persze nem egy az egyben azt követi, de azért elég sok kis kötődési pont van. Gondolok itt Miles feleségére. A sok apró Terminator-sagas kötödés mellett a finálé az, ami úgy istenesen megadja SCC-nek az ízét. Nem akarok segg leni, szóval nem lövöm le a poént, de über durva annyi szent.

Az köztudott, hogy általában a látványon alapuló sorozatokat gyér képességű B kategóriás arcokkal játszatják, ami sajnos ezen a téren is igaz. Bár csak némi igazság van benne szerencsére. Lena Headey kissé furcsa Sarah Conor-nak, de elég gyorsan meg lehet vele barátkozni. A csaj nem is olyan rég a 300-ban domborított és asszem a cicik is villantak, szóval kötelező. Amúgy nem tudom, hogy a készítők miért úgy akarják beállítani a nőt mint egy eyecandy-t. Ez valahogy nem áll jól neki, főleg azért is mert ott van mellett Summer Glue, aki a Firefly-ban debütált anno, mint River Tam. A csaj mostanra döbbenetesen szexi lett és persze gyönyörű. Ha másért nem hát miatta tutira nézi fogom a sorozatot. Egy új istennővel van dolgunk ugyanis. Ezt a Nutter is érezte, ugyanis Glau áladóan lengén van öltözve, bár számos jelenetben semmit sem visel.
A 3. és egyben legfontosabb szereplő Thomas Dekker, aki ebben az évben a Heroes-ban domborított. Nem valami nagy ász a gyerek, de a John Connorak kitűnő. Meg aztán ahogy én kivettem a történetből itt főként a hangsúly Sarah-ra és a Terminátorokra fog tevődni és nem John-ra.

A FOX-nak minden esélye megvan, hogy nagyot dobbantson a The Sarah Connor Chronicles-szel, feltéve ha nem töketlenkednek megint. Némi CGI frissítés még elférne, de ne legyünk annyira nagyra vágyóak. Akárhogy is nézem jelenleg ez az egyetlen sorozat, amiben úgy istenesen van potencia. Van benne temérdek akció, egy bika jó eyecandy és még a történet is durva jó lehet a végére. Meg aztán ott van még egy halom Terminator rajongó, akik könnyedén elvihetik a vállukon a sorozatot. Ehhez persze kell a FOX is és ez itt a legnagyobb baj. Normál esetben ugyanis azt mondanám, hogy a SCC tuti befutó lesz tavasszal, de ismerve a FOX mentalitását nem szabad előre inni a medve bőrére. Annyi viszont már most szent, hogy a következő évig baromi sokat kell még várni!

This entry has a rating of 5

free web stats