Jekyll – 1.01 – Episode One (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 24, 21:16-kor a(z) Jekyll,Pilot témába.

Az angolok van pár sorozata, ami igazán megtud fogni! Ott van például: a Black Donnellys, a Skins vagy éppen a Jekyll! Igen jól látjátok, a most következő sorozat is közte van! Még pedig azért, mert első benyomásra, ha nem is kápráztatott el, de tetszett! “Régóta” – egy hete – foglalkoztat, hogy valójában miért is ez a promo reklámképe a sorozatnak! Így neki ültem és megskubiztam! Jelentem ki: Nem tettem olyan rosszul!

jekyll_1011.jpg
Tisztára Freddy tekintete az ELM utcából!

Már az első pár másodperc javában felkeltette a figyelmem: (Teszem hozzá, promoját még nem láttam) Közeleg éjfél, nem tudni mi jön, feltűnik a két főszereplő és titokzatos részletekben nem igazán bele mélyedvén, megkezdik a történet kibontását: Egy digitális magnó, egy GPS helyzetmegfigyelő és a diktafon! (Nem véletlen az meghatározott névelő!) Ez a három a legfontosabb tárgy, melyek munkájukat nélkülözhetetlenné teszi! Mi meg nézünk, hogy mi a f*sznak azok! Aztán Dr. Jackman bele ül a titokzatos székbe, mely engem leginkább egy villamosszékre emlékeztet, és vája az éjfél beteltét!

Ezekkel a sorokkal azt hiszem kellőképpen felkeltettem az érdeklődést, így jöjjön az alapkoncepció, mely Dr. Jackman-ről szól! tess már kirészletezte ez! Tessék ott elolvasni! Én csak annyit tennék hozzá, hogy Dr. Jackman, nem bíztos, hogy Mr. Hype! De az sincs kizárva, hogy igen! Nem hadoválok! …konkretizálók!

Csak, a tisztán látás miatt: Mr. Jekyll és Mr. Hype alakját Stephenson ötlötte ki, melyből az idő során számtalan feldolgozás készült! Ami arra ad következtetést, hogy valójában nem is, annyira új ötletről van szó, hanem inkább egy újabb feldolgozásról! (És bizony utóbbi a valós!) Teszem hozzá, aki nem hallott felőle, és nem is látta, annak ez tök mindegy, mert ámulni fog egy picit!

Steven Moffak írta (Coupling), Douglas Mackinnon rendezte! Ezen felül még a sorozatjavára szóljék, hogy a Bionic Woman főszereplője – Michelle Ryan – az egyik főszereplő! Mondjuk úgy, hogy egy kis bepillantást nyerhetünk leendő munkájában, ezen sorozat közreműkődésével! És bevallom öszintén, nem sok panaszom lehet rá! No, meg egy kicsit eyecandy is, szóval yupp! …és utóbbiból nem sok van! Sőt… alig van!

Ha, a műfajt szeretném meghatározni, akkor kicsit gondban vagyok! A tv.com sci-fi-ként tűnteti fel, az imdb thillerként, a musicalre meg azt írták, hogy horror-thiller-dráma! Stílusában kicsit, mint ha a Masters of Horror-t véltem volna felfedezni, így jogosan jelenthetem ki, hogy nem horror, inkább thiller drámával fűszerezve! (18-as karika semmiképpen nem mehetne rá, hiszen nem volt: csukd be a szemed gyermekem jelenet!)

Összességében nem okozott csalódást! A következő részt is meglessük és ha bejön, akkor folytatjuk! Egyébként a BBC1 műsorán megy szombatonként! Hivatalos honlapját itt leshetitek meg! Hangulatát tekintve kissé rémísztőnek, darkosnak mondható, de akinek tetszik ez a stílus, annak feltétlenül ajánlott!

This entry has a rating of 3

free web stats