Bionic Woman – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 25, 10:58-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Bionic Woman,Pilot témába.

Huha… Ezzel aztán keményfába ütötte fejszéjét az NBC-n ! Mint már anno kijelentettem: vevő vagyok mindenre egy rész erejéig, ha nem tudok dönteni, akkor meg kettőig! Hát most itt ez a 2007/08-as finomság és azt mondom rá, hogy Painkiller Jane + Terminátor! Megállja! Ne értsétek szó szerint, lejjebb majd jön a bővebb gondolt sor!

bionicwoman_100.jpg
Elsőként inkább jöjjön az alapkoncepció
: A történet – akár, mint a Jekyll – nem mai darab, ugyan is az eredeti változat a ’70-es években ment egy másik konkurens csatornán, az ABC-n! Fogalmazzunk úgy, hogy az NBC ennek a retronak ad új külsőt! A főhősünk – Jaime Sommers – “véletlen” során autóbalesetet szenved, és életét csak a modern kori titkos technológia mentheti meg! Ez alatt azt értsétek, hogy modern korbeli kütyüket építenek testrészei helyére (amik annyira összeroncsolódta, hogy “meg kellett tőle válnia”) és ezzel egy mondhatni terminátorhoz hasonlítható csajban születik újjá! A modern kütyüknek hála, azonban szuperképességekre tesz szert, melyet a jó oldalán kamatoztat majd a továbbiakban! (Remélem tiszta!)

Szóval miért is mondtam fenn, hogy Painkiller Jane + Terminátor? Mert hogy mindkettő sorozatból véltem felfedezni kisebb vonásokat! Elsőként, persze egy Jane ugrott be, hiszen ott is hasonló majd nem a szitu, ha a csaj + szuperképesség + közjó triót vesszük alapon! Igaz ott, halhatatlan főhősünk, de itt is majdnem! Másodszor pedig azért terminátor, mert a látása + hallás + fürgesége kiváló! És még lehet nincs vége – egyik esetben sem – a sornak, teszem hozzá kutyafuttában!

A készítők köreiben David Eick nevét is felfedezhetjük, aki mondhatni otthonosan mozog a sci-fi világában, hiszen a BSG szülőatyjáról – tess szerint: atyaúristenéről – van szó! Ennek ellenére kaptunk egy B kategóriásnak mondható, akcióban szerényes, Painkiller koppintást! Igen, mert hogy szerintem nagyon arra üt! A ’70-es évekbeli eredeti verziót nem láttam, de ez annak biztosan simán elmenne! Manapság már másra van szüksége az embernek! Lásd.: Sarah C.C.-féle akció!

Jót sajnos, nem sokat tudok mondani! Mert ez egy kész katasztrófa, már bocsánat a kifejezésért! Az persze lehetséges, hogy a nézeteim pár részt követően megváltoznak, de így első látásra biztosan nem! Rengeteg az üresjárat, kevés az akció! Egyedül, amikor felkaptam a fejem, az a lábas-jelenet, meg mikor ment egy kis harc a rossz ellen a háztetőn, de hát erre is fél órát kellett várnunk! Döcögősen indult be nagyon a sztori! Javára szóljon a zene, mert az nekem speciel tetszett! Kissé mondjuk Resident Evil-es, de bejön!

Anno adtam neki 50%-ot, mert Heroes – milyen Heroes-ról beszéltem itten már nem is tudom – és mert Painkiller Jane! Nos, ez az 50% a mai napon átíródik 10%-ra! Azt hiszem ráleltünk az évad első buktájára, mert szerintem az lesz! Ha még sem akkor (…) Az ki van zárva! :D Ellenfelei között ott van a Bones és a Criminal Minds (ellenük nincs esélye), a Gossip Girls (tiniknél biztos befutó) és Private Practice (hölgyek kedvence lesz)! Szerdáról van szó, még azt is hozzá tenném!

Összességében nagyon nem vagyok megelégedve, mert az NBC csinált már 100-szor jobb sorozatot is! (A Heroes-ra gondolok itt)! Túlságosan is lapos egy kereskedelmi csatornának! Premiere szeptember 26-án lesz 21.00-kor! Hivatalos honlapját itt leshetitek meg!

This entry has a rating of 1.5

free web stats