The Big Bang Theory – 1.00 – UnAired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 July 27, 22:19-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,The Big Bang Theory témába.

A történetről nem éppen lehet ódákat zengeni, meg hogy őszinte legyek nincs is benne semmi új. Egy az egyben visszaadja azt a pár sort, amit az Upfrontos cikknél írtam róla. N és mi ebből a tanulság? Hát az, hogy jól fordítottam, meg hogy megint egy gagyi sitcommal van dolgunk.
bigbangtheory_100.jpg
A gagyiság mondjuk annak is köszönhető, hogy a CBS sorozat és mint ismeretes a nyugdíjas adó nem éppen erről a műfajáról híres. Persze ott van a Two And A Half Man, de nekem az se jött be igazán. Meg aztán most őszintén mit vár az ember egy piti egy kamerás sitcom-tól.

Kb. így álltam neki a sorozatnak és nagyon nem is vártam csodát tőle. A megdöbbentő viszont az, hogy felkeltette az érdeklődésemet. Mondjuk ebben szerepe van a szőke csajnak is, akiről csak úgy virít, hogy eyecandy akar lenni. Bika jó nő és ahogy szokás a műfajban baromi hülye is. Aztán ott van még a két fizikus Geek csákó is, aki szimplán lúzerek így első nekifutásra is. Bár mondjuk ezzel sem mondtam újat. Ahogy azzal sem, hogy a sorozat középpontjában a két világ találkozása áll. Ergo totál klisé az egész!

De akkor miért győzött meg? Hát őszintén passz! Én személy szerint azért rühellem a sitcom műfajt, mert vagy túl fárasztó, vagy túl égő. Na a The Big Bang Theory valahol félúton van a kettő között. És persze a kezdeti benyomás is fontos számomra, ami több mint jó volt. A megismerkedős rész valami frappáns lett. Nem kenyerem a dicséret, de ez nekem is bejött. A poénok tényleg eredetiek, bár a tálalással akad némi gond. Bár ha a 4 geek együtt van, akkor már ez is feledhető szempontnak számít.

Visszatérve a sztorihoz, ami ugye nincs, nem hinném hogy nagy problémák lenének it a jövőben. Persze ne számítsunk nagy eresztésre, de ahogy már az Upfront-os bemutatóban is írtam, a szöszi az idő előrehaladtával kipofozz a geekeket. Már csak ezért is érdemes lesz megnézni. Na meg a szőke eyecandy miatt. Bár ezt már mondottam.

Összességében a The Big Bang Theory egy üdítő meglepetés a részemről, amiről el sem tudom hinni, hogy a CBS műve. Nem mondom, hogy nagy rajongója leszek, de azért néha néha majd bele nézek, feltéve ha túléli. A CBS ugyanis eddig is megvolt a sitcom műfaj nélkül és van egy olyan érzésem, hogy ezután is meglesz.

This entry has a rating of 1.5

free web stats