Testvérek – írta Tóth Teodóra

 
Beküldte: vendegblogger 2010 December 20, 15:00-kor a(z) kritika témába.

(Egy hónappal ezelőtt írt ki a Universal Channel egy író pályázatot, amelyben írásokat vártak a Testvérek c. sorozatról. Rengeteg érkezett, viszont csak egy lehetett a győztes. A következő kisirományt Tóth Teodóra küldött be, akiét a legjobbnak vélte a csatorna. Olvassuk csak)

Sorozatot nézünk. Tudják, amikor hirtelen naptár nélkül is pontosan emlékszünk az új rész vetítésének napjára, sőt igen hamar megtanuljuk az ismétlések időpontját is, mert amikor megkérdezzük a nagylányunkat: „mondd Szívem, hánykor is lesz a ………..”, akkor nem kell befejezni a mondatot, mert mindjárt tudja, mire is gondoltunk.

A Testvérekre, persze.

Szóval ülünk a tévé előtt, és nézzük. Addig sem veszekszünk. Minek is tennénk, amikor Walkerék megteszik ezt helyettünk! Jó alaposan, zajosan, néha kissé botrányosan, épp ezért roppant szórakoztatóan.

Igen jó érzés mások veszekedését nézni; látni, náluk sincs másként, mint nálunk. Ők is jól beszólnak egymásnak, s kibeszélik, kipletykálják egymás ügyeit.

Emlékeznek?… amikor körbetelefonálták egymást, rögtön reggel, sorban várakoztatva a családtagokat és azonnal továbbmondták a legújabb párkapcsolati sztorikat a másik hívónak és persze azonnal el is szólták magukat, hogy máris kikotyogták a másik irányba …. nekem bizony ismerős!

Nem rossz szándékból teszik, igazán nem. Törődnek egymással és együtt vannak a bajban. Válnak. Fájdalmasan, sírva, ahogy mi is. Házasodnak. Veszekedve, bonyolódva, ahogy mi is. Nem elhallgatják a dolgokat, hanem megbeszélik, még ha kissé indulatosan is. Egymás mellett állnak. Mert ők egy család.

Norah annyira életszerű, hogy felbukkan bennem a gondolat, milyen lenne az anyósomnak. Igaz, nagyon kotnyelesen beleszól mindenki életébe, de ahogy kitart a szerettei mellett … igen, azt hiszem, jó lenne, ha megölelne a bajban.

Pontosan értem az emberi rezdüléseket, átérzem az örömeiket és fájdalmaikat. Sokkal több pénzük van, mint nekem, mégsem boldogabbak, mint én. Nekik is ugyanúgy meg kell küzdeniük a problémáikkal, bocsánatot kell kérniük, ha szükséges és egymás nyakába kell ugraniuk, ha érdemes.

Amerikaiak? Igen. Jobb lenne magyar valóságot nézni? Meglehet. De magyar változat nincs. Az emberi érzések és értékek pedig egyetemesek. Tőlünk keletre és nyugatra egyaránt. Csináljon jobb sorozatot, aki tud. Addig is ezt nézem….. pár évadon keresztül, valószínűleg :)


free web stats