Weeds – Ez volt a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2010 December 31, 18:01-kor a(z) Weeds témába.

Téli szüneti darálásra lett beidőzítve a Weeds szintre hozása. Anno a negyedik évad elején hagytam abba, mivel Nancy Botwin hatalmas változáson ment át az elmúlt három felvonás alatt, amit negatívumként éltem meg. Nekem az az anyuka tetszik, akit az első etapban alakít. Aki piti fűárusként éli napjait, néha a szereplőköre kicsit bővül. Nos, így a negyedikre már eléggé elszaladt a ló. A kérdés, hogy megérte-e a környezetváltás, ha és az új főszálnak a kiépítése, ilyen meredek módon.

Ez már nem a fűről szól(t)?! – többször megfogalmazódott bennem a kérdés, mert Nancy nem az a Nancy, akit az első évadban megismerhettünk. A Weeds átértékelődött vagy mifene? A vígjáték műfajt erősen lecserélték drámára. Az egészet átitatták vele. Mellesleg a részek végi cliffhangerre se ment az az odafigyelés, amit megszokhattunk.

Azért voltak jó megmozdulások, de nem Nancy részéről, hanem a gyerekeiéről. Vegyük csak Silast, akiből elit fűtermesztő lett. Összeállt egy jóval idősebb nővel, akit dughatott kénye-kedve szerint (vele, spoileres!), míg fel nem tűnt a férj. Ott van Shane, aki a lányok kedvence lesz. De nem akármilyen lányoké. Kipróbálhatja velük sok-sok rossz dolgot. Andy-Doug projektről se feledkezzek el, akik felcsapnak „coyote”-nak, azaz akik az illegálisbevándorlókat áthozzák a határon, némi juttatás fejében. Rajtuk volt a világ szeme, hogy megmentsék a sorozatot, mert Nancy feje felett átcsaptak a hullámok.

A sok ballépést azért kompenzálták meztelen jelenetekkel. Három csajt is láthattunk, amint éppen elmélyültek a szexuális életük gyönyörében. Viszont, ez nem elég, hogy megfogjon. Hiányzottak a vicces beszólások. Mindenki részéről! Megölték a humort.

Tudjuk, hogy létezik az ötödik évad, így nagyon nem is szaporítanám a szavaimat. Cseppet sem vagyok elégedett a Weeds negyedik adagjával. Elcsesztél. Az első évadtól folyamatos hullámvölgyet érzek, és nagyon remélem, hogy ennél lejjebb már nem érnek, mert ez így nagyon nem okés. Nancy-nek kérnék egy reboot-ot. Hagyja a melleit a póló alatt, és inkább árulja a füvet. Az évad végi cliffhangerről pedig kiszámítható volt. Nincs igazam?

This entry has a rating of 1.5

free web stats