Damages – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: thingol 2007 August 10, 14:06-kor a(z) Damages,Pilot témába.

Kicsit kétkedve álltam neki a Damages-nek, bár, igaz ami igaz, előre be volt tervezve, hogy a pilotot mindenképpen meg nézem, mert akár érdekes is lehet, de tettem mindezt anélkül, hogy tudtam volna bármit is a sorozatról, nekem már a neve is bejött, de nagyon. Igen, tudom, sablonos meg minden, de nekem akkor is bejött, na.

Tehát mi is az a Damages? Hát, nekem leginkább egy ügyvédes szerializált drámának tűnik, a pilot alapján csak az átívelő szállal, tehát nem volt benne egy eset külön erre a részre, nem is baj. Tulajdonképpen azzal, hogy “ügyvédes szerializált dráma”, nagyon jól körül is írtam az egészet, de az ígéretek alapján legalább olyan jó lesz, mint a The Shield – megjegyzem, nekem ahhoz nem volt szerencsém – ami azért nem lesz kis falat.

damages_101.jpg
A pilot eleje nekem nagyon bejött, bár kicsit túl hosszú volt, amíg nem történt semmi, csak láttuk a lányt – Ellen Parsons ( Rose Byrne) -t (Sunshine, 28 Weeks Later) – ahogy véresen alig felöltözve sétál az utcán, aztán be a rendőrségre, és flashback. Adott még egy öreg hölgy – Patty Hewes – aki mindent tud, aki a legjobb ügyvéd, aki sosem veszít, akinek mindenre van válasza, aki még a vereségben is győzedelmes – Glenn Close (The Shield) nagyon hitelesen adja, főleg, mert átjön az is, hogy az ügy érdekében mindent megtenne, mondom, nagyon jól lett megformázva, ha a karakter egy kicsit klisés is. Tehát Patty egy élő legenda, ezért is lepődik meg Ellen, amikor alkalmazza, de az e jelent annyira kiszámítható volt, hogy csak na. A Glenn Close által nyert pluszpont itt el is úszott – nem tudom, mennyire volt ez szükségszerű. Tehát Ellen az élő legende alkalmazottja lesz, betanítója pedig nem lesz más, mint Tom Shayes ( Tate Donovan -igen, Marissa apja a The O.C. -ból!).

Innentől kicsit végre el kezdenek peregni az események, Ellen bele csöppen Hewes életének legnagyobb ügyében, – ahol a a fiújának a húga is érdekelt – és gondolom ez lesz az egész évadon átívelő szál. Sajnos meg kell említenem pár negatívumot is, néha van pár másodperc (egyszerre max. 10), amikor az ember akarva/akaratlanul ásít egyet, és mindjárt elalszik, de hál’ istennek ebből kevés van. Viszont a végén a poén, na, azon mosolyogtam egyet.

Nos, nekem bejött, az már tuti, hogy jönni fog a második rész is, sajnos csak angol felirat van hozzá, de az senkit ne zavarjon, annyira nem nehéz a nyelvezete (kivéve persze az ügyvédi kifejezéseket).

This entry has a rating of 3.5

free web stats