Emlékeztető: Golden Globe 2011

 
Beküldte: Kanyecc 2011 January 16, 20:27-kor a(z) díjátadók,magyar ajánló témába.

Ma. 02:00-tól az HBO műsorán: Golden Globe-díjátadó 2011.
Ma. 02:00-tól a PRO7 műsorán: Golden Globe-díjátadó 2011.

Először is, még nem tudom, hogy lesz-e liveblogja az eseménynek részünkről, hiszen ha jobban belegondolunk, akkor ez egy vegyes díjátadó, ahol nem csak a sorozatok, hanem a filmek is szerepelnek. Ezáltal is nevezik az Oscar előfutárának, az Oscar felvezetésének. Tavaly nem, de tavalyelőtt volt virrasztás. Meglátjuk! Minden csak rajtam múlik, illetve attól, hogy kapok-e rendes streamet, ami által nyomathatom.

Jöjjön az esélylatolgatás, hiszen minden évben eljátsszuk ezt, és néha bejönnek a tippek, néha viszont a papírformára kellett volna hallgatnom, nem pedig a szívemre. Mielőtt azonban belefognánk, jöjjön a múlt: 2009-es jelöltek listája, liveblogja, győztesek listája; 2010-es jelöltek listája, tippjeim, győztesek listája; illetve a 2011-es jelöltek listája.

Oké. Áttanulmányozások utána leszűrhetjük a lényeget: (1) Megint a kábeles tévécsatornák kapták a legtöbb jelölést: 12-t az HBO, 8-at Showtime; (2) A Glee-nek van a legnagyobb esélye a legtöbb díj begyűjtésére, mivel 5 jelölést kapott. Ez azért durva, mert a Fox összesen 6-tal rendelkezik. (A másik a House.) (3) Borulhat a papírforma, főleg a dráma műfajban, ugyanis a Mad Men ellen mehet jó esélyekkel a Boardwalk Empire. Nos, akkor jöjjön szerintem az 2011-es Golden Globe lehetséges nyerteseinek a listája:

Legjobb sorozat (vígjáték): Glee.
Legjobb sorozat színész (vígjáték): Jim Parsons (The Big Bang Theory).
Legjobb sorozat színésznő (vígjáték): Tina Fey (30 Rock).

Legjobb sorozat (dráma): Boardwalk Empire.
Legjobb sorozat színész (dráma): Steve Buscemi (Boardwalk Empire).
Legjobb sorozat színésznő (dráma): Julianna Margulies (The Good Wife).

Legjobb tévéfilm/minisorozat: Temple Grandin.
Legjobb színész (tévéfilm/minisorozat): Al Pacino
(You Don’t Know Jack).
Legjobb színésznő (tévéfilm/minisorozat): Claire Danes (Temple Grandin).

Legjobb mellékszereplő: Kelly MacDonald (Boardwalk Empire).
Legjobb mellékszereplőnő: David Strathern (Temple Grandin).

Hasonló tippek jöhetnek kommentekbe! Kíváncsi leszek, hogy ki-mennyire érzi otthon magát a témában. Ki, mennyire gondolkodik hasonló fejjel, mint akik ítélkeztek ez ügyben. Ha lesz kilenc, vagy annál több találatos, kap is egy relikviát tőlünk, valamelyik sorozattal kapcsolatban, szóval van tétje a játéknak.

A díjátadók között lesz: Tim Allen, Alec Baldwin, Warren Beatty, Justin Bieber, Matt Bomer, Jeff Bridges, Tina Fey, Jane Fonda, Megan Fox, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hanks, Jeremy Irons, Milla Jovovich, Geoffrey Rush, Sylvester Stallone, Tilda Swinton, Blair Underwood, Olivia Wilde, Renee Zellweger, Kevin Bacon, Julie Bowen, Sandra Bullock, Steve Carell, Kaley Cuoco, Matt Damon, Robert Downey Jr., Chris Evans, Jimmy Fallon, Andrew Garfield, Garrett Hedlund, Chris Hemsworth, LL Cool J, Scarlett Johansson, January Jones, Alicia Keys, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Leighton Meester, Helen Mirren, Julianne Moore, Robert Pattinson, Michelle Pfeiffer, Kevin Spacey, Hailee Steinfeld, Vanessa Williams és Bruce Willis. A műsorvezető pedig Ricky Gervais lesz.

Elvileg egyébként az NBC.com-on, a Golden Globe hivatalos oldalán és egy UStream-en nézhető lesz.


free web stats