Fringe – FireFly (visszatért a 3. évad)

 
Beküldte: tess 2011 January 28, 19:30-kor a(z) Fringe témába.

Az ugye jelenleg tiszta sor mindenkinek, hogy a Fringe idei évadja hatalmasat dobbantott és nem csak írói, hanem kritikusi szinten is. Ez a dupla történeti egység, a heti váltások és a szokatlanul hosszúra nyúlt átívelő szál végül is nagyban hozzájárult,hogy a Fringe végre elfoglalja az őt megillető helyet a nagyok közt.

Na ezután a remek fél évad után döntött úgy a FOX, hogy a pénteki halálnapra száműzi a sorozatot, ahol az évek során olyan klasszikusok múltak ki, mint a Terminator – The Sarah Connor Chronicles vagy a Dollhouse, és akkor a nagy klasszikusokat nem is említettük még. Egyfajta easter egg-nek is felfogható a visszatérő epizód címe a FireFly, ami ugye 9 éve volt nagy közönség kedvenc, majd vérzett el a pénteki napon. Szerencsére jelenleg nem úgy fest, hogy a történelem megismételné magát, elvégre a sorozat 1,9-es demót hozott, ami ugye jobb, mint a csütörtöki slotban vetített utolsó részé, másrészt meg a FOX eddig programjai rendre 1,2-es ratingot szoktak hozni, szóval ha ez az eredmény kitart, akkor hosszútávra tervezhetünk. Állítólag a FOX-nál is hasonlóra jár a kerék, de ne kiabáljuk el!

A viszonylag remek nézettség és a majdnem hibátlan felvezető viszont sajnos mit sem tudott segíteni most, ugyanis a mid-season premier szimplán unalmasra sikeredett. Ebben persze nagy szerepe volt az új történeti egységnek, amit még nem sikerült teljesen felvezetni. Anno még decemberben a cliffhangerben ejtettek el a készítők némi morzsát és végső soron is csak ezt folytatták most is. Azonban Pinkner és Wyman scriptje koránt sem volt annyira izgalmas és lebilincselő, mint az alternatív univerzumos szál. Az egész egy szimpla pillangó effektus volt, kicsit túlmisztifikálva és nyögvenyelősen beépítve az eredet történetbe.

Egyrészről az átívelő szál még roppant kiforratlan, továbbra sem tudni semmi érdemlegeset az Observer éráról, így pedig perspektíva nélkül rohadt nehéz WTF momentumokat szállítani. Persze Peter esetleges jövőbeli halálát megint előrevetítették, de ezzel ennyi is volt a WTF metódusnak. Karakter ábrázolás terén is egy helyben totyogunk, bár úgy fest Olivia szíve kezd meggyengül. Mellesleg, mintha a készítők Anna Torv-ot pihenőre küldték volna, ugyanis az elmúlt két részben igen csak tartalék lángon muzsikált. Viszont a mostani vendégszereplő Christopher Llyod egyszerűen zseniálisan volt, akár csak az aprócska Twin Peaks easter egg, ami elsőre nem biztos, hogy kibökte a szemünket.

Végérvényesen is a Fringe visszatért és sikeresen vette az első pénteki akadályt. A nagy matek persze nem most dől még el, de ha a következő 2-3 hétben nem lesz drasztikus esés, akkor nyert ügye van a sorozatnak a jövőben. Már csak a készítőknek kellene összeszedniük magukat, ugyanis ez most érzésem szerint kevés volt. Szó se róla, remek átívelő szál van megint kilátásban, de azért a jövőben ezért az 1,7-es demóért pár WTF momentumot is szállítani kellene.

This entry has a rating of 3

free web stats