Heartland – 1×01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 16, 9:21-kor a(z) Pilot témába.

Ha már lement a sorozat első és egyben utolsó évadja – noná, hogy törölték – a TNT-n, akkor már én is szólok róla pár szót, hiszen volt már pár olyan sorozat, ami hasonló cipőben járt, mint a fenn nevezett Hearthland. Everwood rajongók figyelem, ez a sorozat k*rva nagy csalódás lesz számotokra! Nem csak azért, mert dög unalmas, hanem mert még az is überli! Persze végig néztem, mert meg kell adni az esélyt, és én meg is adom, de hogy jól döntött a csatorna sorsáról illetően az is biztos.

heartland.jpg
A produkció lényegében egy igen gyengén sikerült kórházas sorozat akar lenni! Treat Williams egy szívsebészt alakít, és munkája nem éppen a mosolyról szól. Már itt lehet sejteni a hangulatot: Kórház + fehér fal + szívsebész = több bánat, mint öröm, aminek a dráma a negyediken a végeredménye! És ezt a sok érzelgőséget a készítők, a szegény nézőkre zúdítják. Mondhatom, annyira érdekelt, hogy véletlenül tovább is pörgettem az adott részeket. Persze mit várjunk el, ha főszereplőnknek nincs semmi extrája. Itt valami olyas mire gondolnák, amivel kitűnik (jó-jó érdekes a munkája, de a gondoljunk pl.: a Grey’s Anatomy-ra), vagy éppen felébreszti a kedves nézőkben a lángot, hogy folytasd má és ne kapcsoljanak át! Na ezt felejtsétek el. A TNT megint nagy bakot lőtt. Lehet, hogy még nem nöttem fel igazán, de hogy az amcsi ilyen sorozatokra buknának azt se hinném. Meg is lett az eredménye. Kasza, de legalább befejeződött a sorozat.

És minek vélhető, ez az iszonyatos “gányság”? Hát lehetne fogni az alacsony költségvetésre, de nem fogjunk, mert nincs ennek semmi köze hozzá. Csupán csak ott a probléma, hogy David Hollander írta és egyben rendezte is – és a kör bezárult – a sorozatot. Szokták mondani, hogy az emberek mások hibáiból tanulnak, de ő akkor kiéből tanult? Vagy ennyire skótok voltak, vagy éppen csak meg akarta mutatni, hogy tud ő is egyedül “nagyot” alkotni. Aszem sikerült is neki…

Negatív kritikák letudván, gondoltam keresek valami pozitívot. Nos, ööö (…) végső elkeseredésben, miért, ha nem az eye-candység miatt néznék egy sorozatot. Azonban itt is akadnának némi gondok, mivel kórházban vagyunk. Van pár cuki ápolónő szó se róla, de ott a gond, hogy van PÁR! Ennyi szenvedést után, inkább neki esem a google-nak és pótlom onnan a napi betevőt. :)

Szóval egy dögunalmas, k*rva érzelgős, nincs kiért nézni (anno Rejtélyek városa fan voltam. Volt is egy honlapon, és gondoltam Kate Armstrong alkotását itt is meglessük. Hozta a régit! …azaz a nagy semmit!) sorozattal állunk szemben, melynek fináléja hétfőn volt. Nézettségét elnézvén (2.7-3.5 millió) nem tudok kiigazodni az amcsikon, de hát ha ez bejött nekik, akkor jöhet a “Save Heartland” petíciós website.

This entry has a rating of 0.5

free web stats