Túl 10 ezredik Gurutube-videón

 
Beküldte: Kanyecc 2011 February 15, 0:46-kor a(z) Elvagyunk témába.

2008.04.05 – Ezen a napon startol a SorozatGuru saját videómegosztó-portálja, mivel ráuntunk arra, hogy a Youtube állandóan törli a forrásaink videógyűjteményeit. FERCSA-nak vetettem fel az ötletet, aki pár nap/hét leforgása alatt összedobta az 1.00-ás változatot. Azóta csak a motor lett lecserélve: gyorsabb és letöltésbarátabb lett. Az évek teltek, múltak; a videótárunk pedig dagadni kezdett az ajánlóktól, insider anyagoktól. Az alapkoncepció maradt a régi, viszont a nézettség lineárisan növekedett. Elkezdték használni a szomszédos sorozat- és rajongói portálok, nem egyszer kisegítettük a nagyobb kollégákat (SpoilerTV, Comment:com), akik említésszerűen meg is hálálták a munkánkat. (Köszi!) Ez egy olyan projekt volt, amivel tényleg maradandót alkottunk, hiszen keressétek vissza bárhol máshol a Terminator: TSCC megannyi rövid előzetesét, vagy akármi mást.

A nagyobb portálok mellett a még nagyobbak is ránk találtak. Itt az amerikai országos tévécsatornákra gondolunk. Az NBC és a Fox részéről kaptunk leveleket, mivel egy alkalommal se díjazták, hogy a netre felkerült preair epizódokat feldobtuk ország-világ szeme elé. Sikerünk titka szerintem a régiómentességben rejlik. Többször előfordult, hogy kizártak bennünket országok („Only US”), viszont Fercsa-val párosan megtaláltuk a kiskapukat és ily módon elhoztuk elsők között azokat az ajánlókat, akiket proxy trükközéssel kellett volna megoldanotok.

Fordulóponthoz érkeztünk! Megvan a 10.000. videónk. Sőt, túl is haladtunk rajta. Jelenleg 10.144gyel rendelkezünk. Volt olyan, aminek a nézettsége 0 maradt, de akad olyan is, ami túl van a 100 ezres letöltésen. Mint pl.: a Doktor House pilotja. De ha nem teljes részt nézünk, akkor ott van a The Big Bang Theory egyik negyedik évados ajánlója, amit több mint 47 ezren tekintettek meg. Végeredményben ott tartunk, hogy 4.701.919-es videó megtekintéssel rendelkezünk, de ez a szám percről perce nő. Cirka 3 év alatt nem rossz, amondó vagyok. Mindez 46gb-nyi flv formátumú fájlt takar.

Ezúton szeretnék FERCSA-nak köszönetet mondani a motor összerakásáért, amire az [origo] is csak pislogott egy sort; illetve a net- és tárhelykapacitásért. De Én is kellettem hozzá, hiszen az ötlet tőlem ered, valamit egyetlen adminja, feltöltője és karbantartója vagyok a részlegnek. Duplikáció 1000 videó esetén ha 1-szer előfordul, akkor sokat mondok. Legegyszerűbben twitteren követhetitek a frissülő tartalmat, de hamarosan elkészült az aloldala is, addig ezt használjátok.

És nem utolsó sorban köszi nektek, akik lemondtak a Youtube-ról, mert a GuruTube-ot vélitek – ha nem is a világ, de – Magyarország legnagyobb sorozatos videóportálját.


free web stats