Jekyll – 1.05 – Episode Five

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 31, 14:02-kor a(z) Jekyll témába.

jekyll_105.jpg
Premier:
2007/08/21
Írta: Steven Moffat
Rendezte: Matt Lipsey

Úgy tűnik a stabilizálás Mr Hyde-nak kedvezett, ugyan is Jackman annyira elgyengült saját testében, hogy nem tudja visszavenni az irányítást! Persze emlékeiben osztozik partnerével. Elsőként csak Claire-ében, majd aztán egyre több dolog villan be neki, míg el nem jut gyökereihez: a valódi Mr Jekyll-hez, kinek volt egy titkos szérumja másik énje ellen…

Megjegyzés: Na, ez kell ide! Meg is vagyok ezzel a résszel is elégedve teljes mértékben. Az előzőnek a szintjét, mondjuk, nem üti meg, de azért itt is volt pár emlékezetes pillanat, melyet majd nehezen feledünk el az idő múlásával!

Elsőként itt van az újabb időutazás, azonban most a gondolatokban. (Nem, mint ha az előzőben nem ott lett volna, de ez más volt!) 19. század második felében járunk, mikor is Mr Jekyll-ről az egyik író egy könyvet írt. Mondhatni pont ugyan az volt köztük a helyzet, mint a való világban Ms Reimerrel, aki mindkét felet tanulmányozta. Felmerül egy titkos szérumról is a szó, mely arra ad reményt a sorozat folytatásában, hogy van visszaút. A szérum nem más, mint Claire, akinek kiköpött hasonmása a múltban is jelen volt. Valójában ő fogta mindig vissza Mr Hyde teljes mértékű újjászületését. Ezzel a résszel nincs is gond!

Azonban kicsit már meguntam ezt a sok maszkos kommandóst, vagy minek nevezzem őket. Négy-öt ember, így is tudja, hogy mi folyik a színfalak mögött, erre rejtegetik a képüket. Kicsit a magyar filmeket idézi fel bennem, mert olyan bénán teszik, amit tenniük kell, hogy azt már tanítani kell. A másik meg, hogy mi hasznuk van a magánnyomozóknak abból, ha igazolják, amit tudnak? Már ez az egész nem is a pénzért megy, hanem a felfedezésért?

De legalább a vége mindent kárpótolt, az az áramelszívás igen egyedi ötlet volt, és jóra is sikeredett!

This entry has a rating of 2.5

free web stats