Breakout Kings – Pilot epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 20, 23:05-kor a(z) Breakout Kings,Pilot témába.

Nem volt egyszerű élete a Breakout Kings-nek. Kezdeném soraimat ott, hogy eredetileg a Fox rendelte be a pilotját, hogy legyen valami börtönös sorozatuk a Prison Break-et követően. A pilot elkészült, azonban mégsem kérték be, hiába az elégedettség. A stúdió, ellenben nem akart róla lemondani, ezért megkörnyékezte a kábeles tévéket. Így jutunk el ahhoz A&E-hez, ami manapság egyre több sajátgyártású drámasorozatot rendel be. A The Cleaner, a The Beast és a The Glades után itt egy újabb, kérdés: hogy kellett-e ez nekünk?

Az USA Network-nek kellett volna rábólintani. Miután megnéztem a 42 perces sztoriját, egyből a Character Welcome szlogen ugrott be, illetve a White Collar, hogy mennyire jó párosítás lenne. Eleve az ütemterve miatt is ide tudnám sorolni, mert ha eddig még nem említettem volna, akkor csak szólnék, hogy minden epizód egy újabb ügyön fog alapulni. – ami egy fura érvet vonna maga után, hiszen ennyi szökés szerintem nincs egy évben. (Vagy csak szimplán eltusolják.)

A történet középpontjában: olyan fegyencek állnak, akik a jólét érdekében segítenek a rendőrségnek kézre keríteni a szökevényeket. Ez az első epizódban úgy jön elő, hogyha jól teljesítenek, azaz elkapják a „sorstársukat”, akkor egy jobb környezetű és csökkentett biztonságú börtönbe szállítják őket, illetve megfelezik a büntetésükre kiszabott ottlétüket. Mindehhez egy US Marshall is csatlakozik, aki felügyeli őket, hogy (1) a dolgukat csinálják, (2) ne szökjenek meg és (3) használják a tudásukat.

És miért jött ki belőlem, hogy Character Welcome? – Azért, mert mindegyik fegyenc egy különc, aki valami nagyot csinált és úgy sittelték le. Valaki a logikájával, valaki a szélhámos tehetségével érvényesült. Az USA Network-ön jó helye lenne. Másrészről, a TNT-t tudnám betájolni neki, ha költöztetnem kellene, mert a Leverage mellett is simán elélhetne. Azért hangoztatom, hogy az A&E-n nincs jó helye, mert nincs, ami erősítse. Reality-kel ugyan nem fogják tudni, és a The Glades se most fog visszatérni, majd nyáron legelőbb, így marad az egyszemélyes hadjárat, ami lehet kudarcba fog fulladni.


Tiszta Leverage beülés.

A pilotot Matt Olmstead és Nick Santora írta. Volt valakinek némi Prison Break érzete? Csak azért kérdem, mert mindkettőjüknek köze volt hozzá. Eleve a Fox egy Prison Break 2.0-nak rendelte be, de aztán lemondott róla, jegyzem meg helyesen, mert ez a színvonal és ez a koncepció leginkább kábelen mutat jól. Másrészről, teljesen eltájoltak. Azt hittem, hogy valami szökésről lesz szó, erre egy ilyen laza sztorit. Elve ez a legzavaróbb, hogy teszem fel kihagyok 4-5 részt, és akkor sem dőlt össze a világ, mert a 6.-nál bekapcsolódva értek mindent. A karakterek múltjára direkt nem tértek ki részletesen, gondolom a folytatásban lesz kifejtve. Ez fog szuggerálni átívelő szálként.

Az A&E ugye 13 részt rendelt be belőle. Ebből kettő lement. A maiban, azaz az 1×03-ban lesz benne T-Bag, amire annyira építkeztek, de ha egy rész alatt leültetik a karakterét, akkor annak nincs sok értelme. Egyszer a nézők tömkelege benevez rá, aztán szépen lassan csökken majd a létszám. Vagy bevetek a csavart, miszerint újra megszökik valahonnan? Passzolom. A lényeg, hogy nekem átlagon aluli volt. Laza menetű. Voltak benne klisés jelenetek sűrűn, amikkel kellett foglalkozniuk, de foghatták volna mérsékeltebbre is.

Nem tudom. Első blikkre félretenném, de hajt a kíváncsiság. Majd 3 rész után meglessük a felállás, viszont sanszos, hogy kaszálni fogom. Valahogy ez most a legkevésbé sem köt le. Talán, mint ha kicsit az OZ-ra is akarna ütni, ezzel a „sitten tartjuk a fiúkat/lányt” helyzettel.

This entry has a rating of 2

free web stats