Mad Love – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 23, 16:15-kor a(z) Mad Love,Pilot témába.

Tartok egy kis szünetet a Mad Love harmadik részénél, hiszen azt szokták mondani, hogy három után el tudja az ember dönteni: marad-e vagy törli?! A döntést passzolnám, mert igazából egyik felé sem hajlok, egy valami viszont biztos: semelyik tévécsatorna se érzett rá a midseasonre. Ez már bosszantó. 10-nél is több újonc startolt el január óta, viszont egyik se üti meg a mércét. (Na jó, a Body of Proof igen, ezzel is igazalom azt, hogy csodák vannak, csak eléggé ritkák.) Bennem volna a hiba? – Frászt, adják alám a lovat a külföldi kritikusok is. Szerény a felhozatal.

A CBS ott követte el a hibát, hogy midseason-re hozott egy How I Met Your Mother-klónt. Most vagy bólogatnak a HIMYM-nézők, vagy meglincselnek, mert a színvonal – szerintük – koránt sem üti meg kedvencük által nyújtottat. Nálam ettől függetlenül egy kutya. Egy tető alá söpörném mindkettőt, mert nézhető, de hosszú távon, azaz kb. 7-8 epizód után teszem félre a fenébe az idegesítő húzások miatt.

A történet középpontjában: egy pasi és egy csaj áll, akik a munkahelyükön ismerkednek össze, és találnak egymásra. Mindkettőnek van egy-egy barátja, aki pátyolgatja, segíti a rögös párkapcsolati életben. Ezáltal meg is van alapozva a szitu: egyrészről várjuk a szerelmes pár turbékolásának csöpögését; másrészről, hogy a két barát összejöjjön (mostanság úgy se fognak!), mert az ellentétek vonzzák leginkább egymást – esetükben pedig fennáll mindez.

A szereplők sorában csupa ismerős arc. Be kell valakinek mutatni Sarah Chalke-t, aki a Scrubs-ban volt majdnem egy évtizeden keresztül? Vagy ott van Tyler Labine, aki a Reaper-ben irtott, majd a Sons of Tucson-ban játszott papapótlót. És persze Judy Greer-ről se feledkezzünk el, aki a Miss/Guided óta csak vendégszerepeket vállalt, illetve az Archer-ben szinkron tevékenykedett. Végezetül pedig, az Amerikai Pités Jason Biggs. No, mennyire jó a casting? Csupa ismert arcok, de tényleg. Ilyen téren kihúzhatják magukat, mert az ilyen alkalmakkor elönti a szívemet a melegség. Végre ismerem őket, aztán jön a negatív bomba, mert bár ne ismerném.

Két nagyobb hiába követtek el a számos sok kicsi mellett: (1) Rámentek a HIMYM-re, ami a pilotban annyira evidens, hogy már fáj. Főleg, hogy a párkapcsolatos koncepcióké az idény, illetve midseason-re behozni egy ilyen próbálkozást egyenlő a halállal. (2) A számos kliséktől agyvérzést fogok adni. (+1) A bonusz, merthogy ilyen is akad, egyértelműen a vicctelenség. Tipikus: „vegyük fel a közönség előtt” szitkomról beszélünk, csak hát ők se élvezik annyira, ahogy mi sem. Erőltetik a poénokat, a nevetést. Három rész alatt csak mosolygás rajzolódott az arcomra. Harmatgyenge teljesítmény.

Az viszont meglepett, hogy tess ennyire élvezte. Ismert arcok is közrejátszhattak ebben. És egyet kell olyan tekintetben is értenem vele, miszerint „egy idő után elfogynak a romantikus poénok, vagy éppen unalmassá érnek” – utóbbi a 2-3. részben megtörtént.

Kétségtelenül Tyler és Judy marcangolása viszi a hátán a Mad Love-ot. Miattuk mindenképpen fogom folytatni, mert tetszett, még ha a karaktereik kiszámíthatóak is. Külön pozitívum az, hogy van főcíme. Jó, manapság újra divatba jött, de egy kiírással is elrendezhetnék. A többi viszont negatívum. Sarah Chalke egyértelmű csalósás. Ez a párkapcsolatos téma eléggé kiégett. Hosszútávon unalmassá fog válni. Talán a legnagyobb probléma ott van, hogy nem látom a többévados ígéretességet benne. Csak egy erős 3/5-öt tudnak szállítani maximum. Se többet! Behozhatják a szülőket, csavarként; de csak 10-20 rész múlva. Itt az elején butaság lenne ellőni ezt az adut. További jó vendégszerepekkel talán felhúzható 3.5/5-re. Se többre!

This entry has a rating of 2.5

free web stats