Mad Love – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 March 22, 18:05-kor a(z) Mad Love,Pilot témába.

Az utóbbi időben roppant mód megszaporodtak a párkapcsolati sitcomok, amik közül ugye nehéz kitűnni. A Mad Love mégis megpróbálkozott a lehetetlennel és a HIMYM-ben látott romantikus érát lovagolta meg, sok-sok ismert színésszel, vak tyúk is talál szemet alapon. A fogadtatás persze mid-season sorozat lévén felemás lett, de engem mégis sikerült megvenniük. Bár lehet, hogy csak egy részre, de akkor is.

A történet amúgy egy fiú (Biggs) és egy lány (Chalke) egymásra találásáról szól, amiben igen aktív szerepe volt egy telefonnak is. Aztán hogy a két botladozó szerelmes ne csináljon komplett hülyét magából még szép, hogy magukkal viszik mindenhova a sidekick-jüket, aki meg persze ki nem állhatják egymást. És itt a vége, pont.

A sorozat meglepően feelgood-ra sikerült, de persze mindez teljesen szubjektív, elvégre tényleg elég rendesen megosztotta a közeget a sitcom. Ez mondjuk nem is csoda, elvégre a sorozatot jegyző Matt Tarses nem igazán erőltette meg magát, holott tapasztalata lenne bőven, hisz elég sokat elidőzött a Sports Night vagy éppen a Scrubs táján, de mindez a scripten cseppet sem látszik. Szemlátomást minden a már bevett romantikus filmes klisé tengernek van alárendelve, így a 20 perces játékidőben csak úgy záporoznak az ismerős jelenetek. Szóval egy idő után fene unalmas és vontatott tudna lenni, de szerencsére nem lett az.

Itt jön be a remek casting, elvégre Jason Biggs (a pite baszó) és Sarah Chalke (Scrubs), akik közt valami félelmetesen jól működik a chemistry. Egyszerűen vonzzák egymást és a tekintetet is, holott simán kínosnak és felszínesnek kellene lenniük. Éppen ezért már a cold open után szerethetővé tudtak válni, ami valljuk be, nem sűrűn fordul elő a sitcom érában. Persze a romantikus botladozás mit sem érne a két sidekick nélkül, akik jobbára a kínos poénokat szállítják. Valaki vevő ezekre, valaki nem, de az tény, hogy lendületben tartották a pilotot. Mondjuk nekem Tyler Labine (Reaper, Sons of Tucson) már kezd kissé sok lenni. Az addig oké, hogy remek karakter színész, de kb. ez a 3. sorozata, ahol ugyanazt hozza, csak éppen egyre bunkóbban és felszínesebben. Judy Greer (Love Monkey, Miss Guideed) meg hát… a kötelező csaj haver, akit aztán tényleg nem tudtam hova tenni. Mondjuk a karakterével nem is lenne semmi gond, de a játéka valahogy nem klappolt. Egyszerűen nem értem, miért kellett az isteni Lizzy Caplant lecserélni rá?!

Összességében tehát a pilot egy kellemes meglepetést szolgáltatott, bár elképzelni sem tudom hova tovább ezután. A pilotban felvázolt struktúrát ugyanis sokáig nem lehet követni és egy idő után ezek a romantikus poénok is elfogynak, vagy roppant unalmassá válnak. Másrészről meg mégis ott a potenciál benne, elvégre a HIMYM mégis csak az egyedüli játékos ezen a pályán, igaz kissé megkésve is érkezett az utánpótlás mellé. A nézettség mindenesetre korrektnek mondható a maga 8,74M-jával.  A puding próbálja persze majd a 2. és a 3. rész lesz, de ha ott is kitartanak a mostani szint mellett, akkor bizony könnyedén előfordulhat, hogy végignézek egy egész évadot az aláröhögős sitcom érából, amire nem mostanság volt példa.

This entry has a rating of 4

free web stats