The Hard Times of RJ Berger – Ez volt az 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 24, 15:20-kor a(z) The Hard Times of RJ Berger témába.

Az milyen már, hogy a pilot rész után vártam több mint félévet a folytatásra, aztán a hátra maradt 11 epizódot lezavartam egy nap leforgása alatt? Mindennek tetejében egyáltalán nem mondhatnám el azt, hogy berántott az R.J. „nagy a lompos” Berger története, csak kellett valamit nézni és ráesett a választás. Oké, kicsit csökkentem az elvárásokat, mivel azon az MTV-n megy, ahol az Aggódó Szülők sz*patják a Skins U.S. jövőjét. Egy szóval: a készítőknek meg volt kötve a keze, de nagyon!


Nálam az RJ Berger egy kalap alatt van a Blue Mountain State-tel, mert valójában ugyanúgy fiatalok vannak a középpontjában, ugyanúgy a „szex” és a „veszítsük el ártatlanságunkat” a főtéma, illetve a szép lányok, akiknél a lúzerek csak korrepetálás tekintetben részesülnek előnyben. Kezdem a problémás részeknél. Az alapkoncepció ugye a nagy bránerről szól, amit elfelejtenek a pilot után. Az első részben minden csajnak tátva maradt a szája a lompostól, viszont a folytatásban elfelejtetik, hogy Berger uraságnak mekkora. Visszazuhant a hullámvölgybe a népszerűsége, ami kb. 15 percig tarthatott. Egyetlen csaj idézte fel állandójelleggel. Igazából úgy kellett volna csinálni, mint a Hung-nál, vagy hasonlóan. Néha lecsúszhatott volna többször a gatyó.

Okosan, de lehangolóan orvosolták a cenzúrázást. Engem speciel idegesítettek az animált részletek minden epizódban, amikor egy-egy olyan jelenetet kellett „kikockázni” (esetünkbe animálni), ami kivágta volna a szülőknél a biztosítékot. Gondolok itt arra, amikor a családtagok lehányják egymást a szobában. Szimplán is meg lehetett volna oldani úgy, hogy a kameranézetet megfelelő pozícióba állítják, mint a filmekben a „levizelésnél” vagy a „hányás sugár módban”.

Az évad csúcspontja nálam a 6. és 10. rész. Előbbinél tűnik fel az indiai szomszéd leányzó, akivel fel akarta RJ fedeztetni magát. Őt alakítja Noureen DeWulf, akinek a karaktere és az alakítása nekem nagyon tetszett. Utóbbi pedig a dolgozatlopásról szólt, amikor Miles egyik rokonával ismerkedhettünk meg. Oltári mindkettő, bár a bandázóst is ide sorolhatnám, hiszen vitte a hátán az egész sorozatot, viszont mégsem teszem, mert az tipikusnak tekintető.

Ettől függetlenül nem működött az első évad. 3 epizódra alapozva egy szériát nagyon veszélyes játék. És akkor vigyük lejjebb a mércét, mert ez nem egy SpikeTv, ahol meg lehet több dolgot engedni; vagy egy HBO, ahol bármit. Ez az MTV, ami a tinikre építkezik, és amit a szülők ágaskodó szemekkel követnek, hogy gyermeküket le ne rontsák.

A történet szempontjában: édes keveset kaptunk. Fel se használták az alapkoncepciót, csak a lúzerséget. Mit szóltatok az évadvégi cliffhangerhöz? Ugyanazt ellőni az 1×11-ben és az 1×12-ben? Na, vajon meghalt a csaj, vagy sem. A kérdés adott, bár annyira klisés, hogy teljesen kiszámítható ilyen téren. (Alapozzunk már csak a nővérre.) A második etap ma startol, ha emlékezetem a helyén van, szóval aki nem pótolta, az tegye meg mihamarabb, de csak ha érdekli. Egyáltalán nem a „must se” kategóriába tartozik.

This entry has a rating of 2

free web stats