Life – 1.00 – PreAired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 September 5, 16:41-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Life,Pilot témába.

life_100.jpg
Mostanság szó szerint szarásig van minden a nyomozós sorozatokkal, így nem véletlen hogy nem túlzottan érdekelnek minket. Kb. pont ez a jellemző az NBC egyik új próbálkozására a Life-ra is, ami egy feltételezett űrt kíván betölteni az amúgy is telített piacon. Hogy sikerül neki, hát ez bizony jó kérdés. Szerintem nem!

Maga a sorozat bevezető része nem szól másról, mint amit már pár hónapja tudunk róla az általam fordított scriptből. Charlie Crews ártatlanul tölt több mint 10 évet a börtönben. Szabadulása után viszont ismét csatlakozik a rendőrség kötelékébe, ahol nyomban egy új társat is kap Dani Reese személyében. Ahogy lenni szokott a csapat nem éppen a legnépszerűbb, de hősünk végig türtőzteti magát, Dani meg csak néz ki a fejéből. Tudjátok ez a tipikus WTF nézéssel. Magyarán mi ebben az extra kérdezheti bárki nyugodtan. Szerintem semmi! Az alkotók talán pont ezért is belecsempésztek némi csavart a történetbe. Charlie amellett, hogy ismét nyomoz mint rendőr, nyomozni kezd saját börtönbejuttatói után is. Magyarán itt valami piszok nagy összeesküvés lesz majd a háttérben. Igen ez bizony némi szerializált dráma irányába hajaz. Érdekes egyveleg mit ne mondjak.

Pont ebből a szerializált összetettségből volt viszont kevés a Pilot-ban, ami érződik is. A rész ugyanis több volt mint unalmas és érdektelen. A jelenetek többsége lapos és hát nem igazán tudjuk hova tenni Charlie agymenéseit sem. Az örökös ősrégi flashback részekről meg ne is beszéljünk. Akkor inkább kommentál kéne, de inkább azt is hanyagoljuk. Megvalósítás terén nem igazán produkált a sorozat, pedig olyan nagy ember rendezte mint David Semmel, aki egy évvel ezelőtt a Heroes pilotját vezényelte le.

Ha már a megvalósítás szar, akkor a talán a tartalom a helyén van. Legalábbis ezt gondolná az ember! Ismételten kijelenthetem, hogy ez az állításom sem helyénvaló. Az ügy kifejezetten lapos volt és akkor a színészi játékot nem is említettem. Damien Lewis leginkább a Raines-ben látott Jeff Goldblum személyiségét akarta felvenni több-kevesebb sikerrel. Az eyecandy vonalat pedig már a rész végén vizes pólóban futkározó Sarah Shahi töltötte be. Nem mondom, hogy rossz volt, de határozottan felejthető.

És pont ez mondható el a sorozatról is. Az egyetlen ok, ami miatt érdemes benevezni a folytatásra az nem más mint a rész végi összeesküvős fal titka. Értitek ebben a 10-20 másodpercben kell keresni a szerializált vonalat és az összetettséget. Meredek mi!

Végső soron is nyugodtan kijelenthetem azt, amit már a rész megnézése előtt is sejtettem. A Life nem több mint egy nyomozós sorozat, amit valószínűleg nem sokan fognak díjazni a CSI fanok körében. Az első nézettségi mutatók egész biztosan döntőek lesznek, de én már most biztosra veszem, hogy nem éli meg az 1. évadot sem.

This entry has a rating of 1.5

free web stats