Journeyman – 1.00 – PreAired Pilot

 
Beküldte: tess 2007 September 5, 19:31-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Journeyman,Pilot témába.

Elnézve az NBC eddig kiszivárgott Pilotjait nem mondanám, hogy valami nagy eresztés lesz ez az év. Ugye a Bionic Woman elég rendesen megosztotta a közvéleményt, mi több állítólag még változtattak is rajta. Aztán itt van a Life, amit én is elég rendesen lehúztam. A Chuck-hoz még nem volt szerencsém, de az eddigi bepillantások alapján azt kell mondanom, hogy a legesélyesebb újonca az NBC-nek. Persze mindezt látatlanban mondom.
journeyman_100.jpg
Elnézve a röpte felsorolásom nem is csoda, hogy a megváltást vártam a Journeyman-től. Hogy megkaptam-e? Hát ezen lehetne vitatkozni nem is keveset. Meglátjuk fogalmazzunk inkább így. Mindenesetre már maga a kezdés pozitív volt a számomra, ami azért igen csak fontos egy új sorozatnál. Mivel a Pilot ugye nem sunyiban került ki a nyilvánosságra, hanem egy rendezett dvd keretében biztosra vehető, hogy nem lesz benne érdemleges változás. Vagyis, amit most láttunk azt látjuk majd pár hét múlva is. Remélhetőleg! És mi ebben a jó? Hát őszintén szólva nem tudom. Nekem a legnagyobb élmény egyértelműen a főcím volt. Szó se róla itt is hiányzik, de legalább igényes. Ellenben a folytatás már kevésbé.

Talán azért mert fáradt vagyok, vagy mert nem tudtam kellőkép figyelni, de nekem kissé nehéznek tűnt a sztori. Pedig az elején milyen könnyen idult. Aztán hirtelen átvette az egész a főszereplő Dan Vasser agymenését. Igen eluralkodott a téboly és a depresszió az egész részen. Jószerivel 30 percig csak kapkodtam a fejem, hogy mi a fene is történik. Na persze nem azért, mert gyors volt a történet vezetése, hanem azért mert nehéz volt. Kissé bonyolult, kissé összetett, de mindeképpen idegesítő. Szerencsére jött némi eyecandy és vele együtt egy kis pihenő. Aztán persze folyt köv.

Valahogy úgy voltam ezzel az egésszel, hogy hát hype ide vagy oda én akkorát zakóztam ezzel a sorozattal, mint pár hete a FOX a szőke picsás híbemondójával. Ekkor viszont jött a hidegzuhany és a megvilágosodás! Az záró jelent ugyanis minden téren überelt. Relatíve értelmet nyert a történet és hősünk, mostantól nem egy ide-oda utazgató szerencsétlen az időben, hanem egy felkészült úriember. Ennek pedig mivel mással lehetne hangot adni, mint a megvalósítással. Tökéletes vágás, frappáns zenei aláfestések és az a bizonyos záró képsor. MUST SEE!

Na és akkor ezek után mondjon valamit az ember egy sorozatról. Ha magát a részt mondom akkor trágyadombra vele. Ellenben ha a sorozat egészét, akkor még kell adni neki egy esélyt. Ez pont olyan szitu mint a Life esetében. Hosszútávon biztos jó lesz, de a Pilotja roppant gyenge. A zárójelenet miatt a folytatást tuti nézem, de sajnos ilyen kezdés mellett ennek a sorozatnak sem adok túl sok esélyt. Bár az is igaz, hogy egy éve a Heroes is hasonlóan érdekesen kezdett, aztán mégis mi lett belőle.

This entry has a rating of 2.5

free web stats