The Hard Times of RJ Berger – 2. évad kezdett

 
Beküldte: Kanyecc 2011 March 29, 1:58-kor a(z) The Hard Times of RJ Berger témába.

Frissen bennem van az első etap történése, mivel cirka egy hete daráltam le két nap leforgása alatt R.J. „nagy a farkam, de csak egy lúzer csaj bukna rá” Berger kalandjait. A készítők nagyon lájtosra írták a történetet. Az Aggódó Szülők nyomása miatt nincs esélye a robbantásra, pedig potencia lenne benne. Lehetne kicsit „durvábbra” (esetünkben: szabadabbra) csinálni, mint mondjuk a Blue Mountain State-et. Nem kell többre, csak üssék meg azt a színvonalat. 12 részből mindössze 3-at élveztem akkor, és a zárás is hagyott némi kivetnivalót maga mögött.

Testy testy.

Akkor kezdeném magyarosan. Az 1×11-ben és 1×12-ben ugyanazt a cliffhangert sütötték el. A 2×01 gazdagon rendelkezett a klisékben. Első jelenetek sorában egy temetés, ahol ott van mindenki. Természetesen az iskola menőarcai csak mosolyognak, örülnek egy lúzer elvesztésének. Vajon ki volt a szerencsétlen? – Mint említettem, ez nem az a sorozat, ahol csavarokat kell várni, bármilyen alaphúzás kiszámítható kilométerekről.

Kisebb karakterdrámát él át Berger, mert küzd a lelkiismeretével és a történtekkel. Ez kihat az egész részre, amitől kicsit kilesz a f***unk. Direkt idegesítik a nézőket ilyenkor az írók. Hergelik, mert a lúzernek lelkiismeretnek kell lennie. Tetszik tudni, a fiatalságnak szánták, és ha azt látják ők, hogy bármikor bármit meg lehet csinálni, akkor elszokják, s ezáltal rossz példát statuálnak, melynek hatására újból érkezik a basztatás az ASZ részéről. Ezért is mondtam azt, hogy lehetne sokkal ötletesebbre elkészíteni a részeket, nem mint ha nem akarnák, de a klisékkel hígítaniuk kell a sztorit, mert különben kivágja a biztosítékot.

Én szabályosan rühelem azt, amikor átmegy animált jelenetesbe az elképzelősdi. Miért nem lehetett Scrubs félére összehozni. Ott sem volt durva. Sőt, az első pár epizódban láthattunk ilyesmiket, amikor Jen fehérneműben feszített a folyosón. Azt kérjük vissza, nem pedig ezt az élményromboló ötlettelenséget.

Kezdés alapjába véve korrektül lezárta az előző évad kérdéseit. Mindenre megkaptuk a választ, szóval ilyen tekintetben kapják a piros pontot. Sajnos ez csak a jéghegy csúcsa, mivel a klisékből zsáknyit találhatunk benne. Alapból, már csak ha az ember egy kicsit lelkiismeretes, akkor megfejti Berger úr következő lépését, ami 10 esetből 9-szer mindig a lúzerfaktor mércéjén maximálisan teljesít. Mindig a helytelen utat választja, amivel jót akar tenni mindenkivel, közben magának csinálja a bajt. No, de erről szól ez a sorozat. Két-három – állandó – vesztesről, akit nemcsak az iskolaközösség szopat meg, hanem maguk is önmagukkat.

Zárásképpen csak annyit, hogy 2.5-3/5-nél soha sem lesz erősebb. Ahhoz ismételten be kell hozniuk egy erős karaktert, akit egy jó színészhez társítanak. Tehát nyomatni kell a vendégszereplőket, mert azzal lehet színvonal emelkedést elérni. Illetve az epizódzáró cliffhanger se volt rossz.

This entry has a rating of 2.5

free web stats