Királyi esküvő a Magyar Televízióban

 
Beküldte: Guru_press 2011 April 8, 10:59-kor a(z) sajtóközlemény témába.

Április 29-én, pénteken 11.25 és 14.45 között élő közvetítést ad az m1 Londonból, Vilmos herceg és Kate Middleton házasságkötési ceremóniájáról. A közvetítés, illetve az ahhoz kapcsolódó stúdióműsor előtt filmeket sugároz a párról a Magyar Televízió, de beszámol a nem mindennapi eseményről a Duna Televízió és az MR1-Kossuth Rádió is.

Április 29-én, pénteken kel egybe Vilmos brit trónörökös kedvesével, Kate Middletonnal az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában, a londoni Westminster apátságban. A Magyar Televízió élő közvetítést ad a rendkívüli érdeklődéssel várt esküvőről 11.25-től. A több mint háromórás élő kapcsolás idején Betlen János műsorvezető vendégei – mások mellett Bogyay Katalin, a Londoni Magyar Kulturális Központ korábbi igazgatója – a stúdióból kommentálják az eseményeket.

A műsor szakértői között lesz divattervező, királyoknak főző séf, az uralkodói család körüli felfokozott érdeklődést elemző újságíró, sőt a műsor készítői várnak vendéget Angliából is. A nézők tehát további izgalmas részleteket tudhatnak meg az esküvő kulisszatitkairól, a menüről, a menyasszony ruhájáról, a nászajándékokról és a királyi protokoll évszázados hagyományairól. Kiderül, hogy a 21. századi britek hogyan viszonyulnak az uralkodó családhoz, a monarchia intézményéhez, és miként lettek a királyi család tagjai mozifilmek és bulvármagazinok szereplői. Vajon az álompár beteljesíti azt, ami Károlynak és Dianának nem sikerült? Lehet Kate-ből is stílusikon és a „szívek királynője”? És persze találgatunk arról is, ki követheti majd II. Erzsébetet Nagy Britannia trónján…

A hercegi párról már a közvetítés előtt láthatnak filmeket az MTV nézői. A menyegző előtti estén, árpilis 28-án a Híradó után (20.05) mutatja be az m1 a frissen készült William és Kate – egy álom valóra vált című amerikai-német romantikus filmet. Az esküvő napján, a közvetítés előtt (10.10) pedig a Vilmos herceg és Catherine: Egy királyi love story című dokumentumfilmet láthatják az m1 nézői; a film a pár szerelmi kapcsolatát követi találkozásuktól az eljegyzésükig. Az esküvő estéjén, a Híradó után (20.05) még egy ötvenperces összefoglalót is sugároz az m1 a nap eseményeiről, 22 órától pedig a Duna Televízió vetít egy angol dokumentumfilmet Vilmos herceg és Kate Middleton képeskönyvekbe illő szerelméről William és Kate – Mesebeli románc címmel. Az MR1-Kossuth Rádió péntek reggel, a 180 perc című műsorában a londoni tudósítót, Tóth Valit kérdezi az előkészületekről, a Közelrőlben pedig olyan londoniakat szólít meg, akik részt vettek a nevezetes eseményen.

A Királyi Esküvő:

2011. április 28.
20.05, m1 – William és Kate – egy álom valóra vált – romantikus film

2011. április 29.
6.00, MR1-Kossuth Rádió – 180 perc – tudósítás Londonból
10.10, m1 – Vilmos herceg és Catherine: Egy királyi love story – dokumentumfilm
11.25, m1 – A királyi esküvő – élő közvetítés Londonból
15.30, MR1-Kossuth Rádió – Közelről – tudósítás Londonból
20.05, m1 – A királyi esküvő – összefoglaló a napközbeni eseményekről
22.00, Duna TV – William és Kate – Mesebeli románc – dokumentumfilm


free web stats