Betárazott a Cinemax sorozatokból

 
Beküldte: Kanyecc 2011 April 9, 23:45-kor a(z) Hírek témába.

A Cinemax 2-3 hónap leforgása alatt megírta a maga történelmét. Hiába rendelkezik az amerikai csatorna közel 30 éves múlttal, isten igazából 2011 lesz számára a változás, az új front éve, amikor is belekóstol a sajátgyártású sorozatok világába, hiszen előzőleg eggyel sem rendelkezett. – Ezt mindképpen ki kell hangsúlyozni. Másrészről, mindentekintetben okosan döntött, hiszen az akció, mint műfaj egyben meghatározza az egész image-üket, tehát szolgáltatniuk kell ilyen produkciókat, legyen az mozifilm vagy tévésorozat formában.

Az első sajátgyártású berendelésűk a Strike Back. A Sky One a tavalyi esztendőben szintén készített egy azonos című és történetű sorozatot. Ez is Chris Ryan könyvén fog alapulni. A forgatókönyvet: Frank Spotnitz (Night Stalker, X-Files) és Richard Zadjlic fogja írni; míg Dan Percival (Whitechapel) rendezni a pilotot. A Cinemax-os változat különbőzni fog a brittől, ugyanis nemcsak új karaktereket hoznak be, de új történetszálakat kapnak. Itt a jenki ex-kommantós a Section 20 nevű brit szervezettel lép majd szövetségbe, hogy együtt vásítsák a terroristák létszámát. A szereplők között egyelőre: Philip Winchester és Sullivan Stapleton. 10 részt kértek be belőle.

A második a The Transporter: The Series, azaz A Szállító című mozifilmnek a sorozat adoptációja. A projektet még 2010. áprilisában jelentették be, melyet a Lagardere Entertaiment a EuropaCorp-pal karöltve fog elkészíteni. Első évadja 12 részes lesz, amelyet Európában a franciáknál és a németeknél fognak elsőként bemutatni. A premiert az évvégére ígérték. A szereplőgárdáról nem sokat tudni, viszont a készítőről annál többet, ahol jelen lesz Fred Fuchs, Klaus Zimmermann és Luc Besson. Egyes híresztelések szerint 4 millióba fog kerülni egy-egy epizód.

A harmadik a The Sector című projekt, amit Ridley és Tony Scott-féle Scott Free Productions készít el a német Tandem Communications-szel karöltve. Az alapkoncepciója szerint, egy akció-krimire számítsunk, ami meg lesz spékelve némi sci-fi beütéssel. Ezt úgy képzeljük el, hogy egy paranormális jelenségeket kutató egység áll a középpontjában, akik olyan emberekre vadásznak, akik genetikailag mutálódva lettek. A készítőgárda eléggé nagyszámú, amelyben ott lesz: Aaron Benay (CRTR), Anne Thomopoulos (EP), David W. Zucker (EP), Jonas Bauer (EP), Matthew Benay (CRTR), Ridley Scott (EP), Rola Bauer (EP), Simon Mirren (CRTR/EP) és Tony Scott (EP). Az eredeti leírás alapján olyan lesz, mint ha a Blade Runner-t és a District 9-et ötvözték volna

A sor végére koránt se értünk, mert még van két olyan produkció, amiről idén nem esett szó.

Az egyik a Femme Fatales, melyről legutóbb valamikor 2010 nyarán esett szó. A premierje közelebb van, mint az hinnénk, ugyanis az USA-ban május 13-án fog érkezni az első évadja, 13 részével. A szereplők sorában Tanit Phoenix, aki igazából egy titokzatos házigazdája lesz az epizódoknak, mivel valójában egy antológiáról lenne, tehát nincsen fix szereplő és történet. A készítők között: Mark A. Altman (Castle) és Steve Kriozere (NCIS). Bob Conti, a csatorna alelnöke az alábbit mondta róla: „It’s a different show than we’ve ever done before, We have an opportunity to tell some sexy and thrilling stories that all have powerful women.” Jah, és a lényeget majdnem kifelejtettem: noir-stílusú rejtélyes sorozat, ami megvan spékelve erotikával.

Ott van még egy másik projekt is, a Chemistry, amit pont a napokban rendeltek be sorozatnak. 13 résszel érkezik a dramady, melynek készítője Bill Haber lesz. A forgatókönyvét Christian Matheson és Norman Steinberg fogja írni. A castingja a napokban kezdődött meg, az alapsztoriról annyit kell tudni, hogy egy bizonyos Liz és Michael kapcsolatára fog fókuszálódni, amiben bőven lesz erotika, kémia (a szerelemben és párkapcsolatban megjelenőre célzom). Lényegében egy modern Red Shoe Diaries-t fogunk kapni sorozatformában.

Végezetül már csak egy dolgunk maradt. Megmutatni a Femme Fatales előzetesét.free web stats