K-Ville – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 18, 13:25-kor a(z) 2007/08 sorozatai,K-Ville,Pilot témába.

Tegnap este volt meg a sorozat premierje. Ahhoz képest, hogy reggel halandzsáltam arról, hogy az unaired pilotot vagy a pilotot nézzem meg, könnyedén elintéztem a helyzetet, hiszen közben eszembe jutott, hogy az unaired-et a FOX adta ki, már mint a honlapjukon lehetett megtekinteni, így tök mindegy melyiket választom, mivel elméletileg a kettő pont ugyan az! És egyben – remélem – kivitelileg is! Májusi upfront soránt tess már leírta a dolgokat – mit kell tudni, meg hasonlókat – de én ezt most kicsit kiegészíteném.

k-ville_101.jpg
Az alapkoncepció maradt a régi! New Orleans rendőreiről szól a történet, melyben persze, hogy egy páros viszi a főgóré szerepet, és az se lepjen meg senkit sem, hogy érvényesül a “black and white” szitu, ami annyit takar, hogy egy mókásabb feka (Anthony Anderson) és egy komolyabb fehér ürge alakítja a védelem oldalát. Na most, szerintem mindenki sejti, hogy New Orleans nem éppen a békesség városrésze: Sok drog, meg miegymás! Nem is csoda, hogy igen csak fogyatkoznak a rend őrei. No, meg a korrupció sem egy utolsó szempont. Szóval lesz munka bőven, én meg folytatom egy másik bekezdésben a gondolat sort!

…hiszen már ez első percekben lerí, hogy The Shield (Kemény zsaruk) koppintásról van szó. Elsőként ott van maga a főszereplő, Anthony Anderson, aki szerepelt több részen – 14 epizódon – át a Kemény zsarukban. Aztán ott van maga a környezet, mely igazából a szereplők felcserélésével is megint csak az elődöt eredményezi. Harmadszorra, ott van a zene. Persze rap kell, mert ezen a vidéken az az ász, meg egyébként is egy Britney S. nem éppen lenne nyerő. És végezetül a jó pofaságot se feledjük ki, melyet szintén az elődjétől örökölhetett: itt pl arra a jelenetre gondolok, mikor megfürdették a csókát hajóján, hogy némi infóhoz jussanak!

Ahogy várható volt 1 rész, 1 történet. Igazából a részeket maguk a főszereplők kötik össze! A pilot részben erről a Marlin Boulet karaktere tesz tanúbizonyságot! Természetesen, ez sem annyi újdonság, hiszen mivel, ha nem a múlt sötétebbik oldalával tehetnék kissé érdekesebbé az egészet. Persze ez minket hótra nem érdekel, de azért ez is kell bele! (Tudjátok ki kell tölteni az üres részeket)

Vágástechnikáját nem igazán figyelgettem. Igazából a néhol felbukkanó morbidabb poénok fogják meg az embert, ha leül és belepillant! Rabjává nem fogok válni, maximum nézni fogom elvétve, mivel Shield fan vagyok! Mellékszereplők terén, viszont találtam némi kivetni valót. Igen csak “selejtes sztárokat” (ne értsétek szó szerint) válogattak össze. Itt nem a színészekkel van gond, hanem inkább a magával a szerep kiosztásával. Pl.: Feltűnik a Lost-os Ethan, és igen csak nem illik rá a szerep, vagy nem is tudom (…) A lényeg, hogy egy fekával nyerőbb lett volna véleményem szerint!

Nézettségéről az este, vagy holnap folyamán fogunk beszámolni, de van egy olyan érzésem: nem volt rekorddöntögetés! Majd meglátjuk, addig nem mondok semmit! Meg egyébként is: az amerikaiaknak és az európaiaknak igen csak eltérő az ízlésvilága! Annyit viszont mondhatok, hogy nem kis vetélytársakat sikerült összeszednie: Ott van az NBC-től a Heroes, mellyel tuti nem fogja tudni felvenni a harcot, aztán a CBS-től Two and a Half Men, mellyel hasonló a helyzet! Egy fokkal jobb a helyzete már az ABC újoncával, Samantha Who-val, no meg a CW-s sorozatokkal!

Hétfőn, FOX-on K-Ville 21.00-tól!

This entry has a rating of 2

free web stats