Criminal Minds: Suspect Behavior – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 April 22, 15:37-kor a(z) Criminal Minds: Suspect Behaviour témába.

Az évad legnagyobb csalódása lett részemről a Criminal Minds: Suspect Behavior. Sajnálom, hogy vakvágányra ment az újonc, mert az anyasorozattal teljes mértékben meg vagyok elégedve. Ha tudná szállítani azt a minőséget, akkor méltó lenne a spinoff jelzőre, de így jobban jár Mark Gordon és lelkes készítőgárdája, ha csendben elkaszáltatja, mivel ez nem működhet. Alapjáraton nem a nézettségére gondolok, hanem az unalmas, vontatott történetére, ami minden epizódban kivágta részemről a biztosítékot, nem is beszélve a pocsék alakításokról.

A CBS-nek jár a pacsi, mert ha ősszel helyezte volna képernyőre, akkor a bukási rátája mindenképpen egyértelműbb. Azt várta volna az ember, hogy másolják a Criminal Minds-ot, csak más környezettel, más szereplőkkel, viszont ez nem sikerült. Halovány reményét se látom annak, hogy valaha felnő az anyasorozat szintjére. Külön utakon járnak. Olyan a helyzet, mint amikor a tanítvány nem akarja megfogadni mestere tanácsát, mert el van a maga tudásától szállva – valami hasonlót érzek Suspect Behavior-nél.

Szeretem a krimiket. Egy-két évvel ezelőtt megszállottan daráltam a The Mentalist-ot, a CSI: New York-ot és a CM-et. Egyiket a másik váltotta. Semmi szünet. Semmi szitkom beavatkozás. Mostanra átlátom az esetek többségét. Mehetnék helyszínelni. Tegnap került lecsekkolásra az Endgame című kanadai produkció, ami jóval kevesebb költségvetéssel rendelkezik, révén hogy nem Amerikához kötődik, de sokkal jobbnak, élvezhetőbbnek vélem. Inkább nézem sakkvilágbajnokunk tevékenykedését, elmélkedéseit, mint a nyögve nyelős profilozókat.

A hibák között kell emlegetni az ügyeket. Nem azokat a „hű, de odavágósak”. Minden cold open tetszett (!), mert megteremtették a darkos hangulatot, azt, hogy egy újabb elmebeteg él az ember között, viszont a főcím után völgynek indul az egész. Elveszti a prioritását, elveszti a darkosságát. Úgy vagyunk vele, hogy megnézzük, de oly mindegy hány ember hal meg, majd csak lesz valami. Semmi akciódússága nincs. Semmi megfélemlítő érzet nem hatja át a ¾-ét. A másik negatívum a szereplőgárda és annak alakítása. Forest Whitaker annyira rossz választás volt erre a szerepre, mint összes berendelt Kelsey Grammer-ös sorozat. Főnöknek pocsék. Unott, bágyadt feje altatja a nézőt. Lehetetlen komolyan venni, tapasztalt vén rókának pedig még inkább. Janeane Garofalo a másik arc, akire a pszichopatákat megértő profilozót nem tudom ráképzelni. Kettőjük alakítása borzasztó, kiábrándító. Lerombolják mindazt, amit Thomas Gibson-ék felépítettek.

Azért akad egy pozitívum, amiért jár az a piros pont. Egymást követő két epizódban is nő volt a sorozatgyilkos. Wáó. Erre se számítottam volna, hogy ekkora odafigyelést kapnak a csajok, bár a női nézőket így se fogják tudni leültetni, mert ahhoz kicsit „beteg” a krimivonal. Nekem egyáltalán nem, szóval a fentebb írtak lehet, hogy másoknál másképp jelentkeznek.

Végeredményben a Suspect Behavior elkaszálásra került. Az 1×02-03-as részek 1/5-nél nem voltak erősebbek. Előbbinél kedvem lett volna megsuhintani a kaszát, de három epizódos alapszabály miatt folytattam. Nincs értelme nézni, teljesen lerombolja azt a képet, amit az anyasorozat felépített. Ilyen nagy ellentmondást egyetlen spinoff esetében se tapasztaltam. Ég és föld. Én lennék nagyon meglepve, ha mégis berendelnék a második etapját. Ha meg is történik, teljes szezonra való esélyt nem látok benn. Csupán csak az éltetheti, hogy egy napon van a kettő, méghozzá egymás után. Felesleges időt pazarolni rá – még egyszer mondom!

This entry has a rating of 1

free web stats