Weeds – A MILFű 2. évadja

 
Beküldte: tess 2011 April 23, 17:32-kor a(z) Weeds témába.

Érdekes dolog tud lenni egy 2. évad, ugyanis ilyenkor a készítők álltalába a két véglet felé mozdulnak el. Egyrészről vagy beüt a sophmore slump, vagyis a kreatív hanyatlás, amikor a készítők ötletei köszönő viszonyban sincsenek a nézői elvárásokkal. Másrészről meg ott van a folytatások bevett szabálya, vagyis követni a kitaposott ösvényt, csak éppen mindenből kétszer többet nyújtva. Na a Weeds 2. évadja is ide tartozott!

Jenji Kohan kreatív vezetésével az írók egy roppant részletes, ám de parádésan tömörített 2. évaddal örvendeztettek meg minket. Igaz a premier koránt sem hozta, azt a szintet, amit az 1. évad fináléja után elvártunk volna. Aztán a bölcs építkezés, valamint a kimért drámázás meghozta a kellő hatást. Pörögtek a jelenetek, szinte minden karakter kapott valami fontosabb szálat, amit aztán szépen végig is vittek, hol jókora drámával, hol pedig komédiával fűszerezve. És végig ott volt a háttérben a cool főszál, ami mellesleg a sorozat teljes arculatát meghatározta.

Nancy és kis kompániája végre belevágtak a nagyüzemi fű terjesztésbe, aminek mi minden fontosabb állomását végig követhettük. A készítők okosan eköré szőtték a többi szálat is és hirtelen minden bevett alternatívát ránk zúdítottak. Előtérbe került Nancy és a gyerekek kapcsolata a droggal, a konkurenciával való hadakozás és persze Helia bosszúja. Másrészről meg ott volt Agrastic polgármesterségéért folytatott harc is, ami Celia és Doug parádés küzdelmét hozta magával. Arról nem is beszélve, hogy remek görbe tükröt állított a kertvárosi amerika számára.

Ugyancsak remek húzásnak bizonyult pár apróbb változtatás is, ami még szerethetőbbé tette az évadot. Ott volt ugye a főcím zene megváltoztatása, ami hatalmas ötletnek bizonyult. Nyugi, nem kell parázni megmaradt Malvina Reynolds Little Boxes című nótája, csak éppenséggel minden részben más feldolgozásban hallhattuk. Aztán ott volt még a remek vendégszereplői éra is, amivel megint csak elégedettek lehetünk. Snoop Dogg fergeteges vendégszereplése és a MILFweed instant rapje egyszerűen ütött. Az utolsó pár részben feltűnő Zooey Deschanel meg maga volt a megtestesült guilty pleasure a maga nimfomán őrült picsa személyében.

Ami viszont negatívum az a roppant hektikus történetvezetés. Sokszor az instant hülyülést, a már-már védjegynek számító poéngyártást lecserélték a drámára, ami sajnos nem mindig működött. Szó se róla színvonalas volt, csak az időzítéssel volt néha gond. Aztán az egészet egy tipikus WTF fináléval akarták megmenteni, ami a 4-5 rész után kissé idegesítő tudott már lenni.

Összességében viszont az évad ütött és ez itt a lényeg. Ha röviden értékelnünk kellene, akkor annyit mondanék mindenben kétszer jobb volt. Több akció, több poén, több keverés és persze több hiba is. A guilty pleasure életérzés így sajna eltűnt, helyette jött a keserédes drámázás, ami aztán súlyos cliffhangerekben végződött rendszerint. A fináléból vezető kiutat speciel el nem tudom képzelni és ez így a jó. Végül is kijár neki 4,5/5, de azért már élesen látszódnak a hibák.

This entry has a rating of 4.5

free web stats