New Prison, New Break

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 26, 19:18-kor a(z) kritika témába.

Hát, igen! Csak most jutott időm arra, hogy meglessem a szökés 3×01-es részét, de valahogy nem is bánom, hiszen nem kell egy hetet várnom a folytatásra! Egy rövid kritika után, majd jövők is a folytatással, azonban nem lehet szó nélkül hagyni az évadpremiert. Az első 17 percről még augusztusban számoltam be! Így látván egészében a részt, igen csak baróra sikeredett az egész nyitás.

Ugye bár a történet valamilyen szinten fel lett vezetve a második évad utolsó perceiben! Hát ebből nem sok jött vissza itt a premierben! Felmerül egy újabb név, akit meg kell, hogy szöktessen Scofield, csak éppen ott a bibi, hogy még neki is küzdenie kell a túlélésért! Bár a helyzete sokkal rózsásabb, mint Bellicknek. Látszólag Sona rendfenntartója is igen csak tart a “szupersztárként” nevezett tesótól. És ha már szóba jött, kíváncsi leszek a kapcsolatokra, hiszen nem biztos, hogy a börtönben lévő Lechero és a rejtélyes börtönlakó összedolgoznak!
prisonbreak_301.jpg

Így a bevezető monológ után igen sok szálat vezettem fel, szóval most párat ki is fejtenék. Scofiled és Mahone érdekes módon elég jól viselik a történteket. Bellick igaz régebb óta van benn, de ettől függetlenül ők nem törnek meg, mert nem is törhetnek meg! Bellick, pont ezért került ilyen helyzetbe, hiszen a sok siránkozást nem igazán színlelik a rossz fiúk. T-Bag sem hagya magát elveszni a többiek között. Most is hozza a tipikus seggnyaló stílusát, melytől páran talán a falra másznak. De hát mi, ezért szeretjük. Szereti a szart kavarni. (Bellicknek is jól megy, ahogy láthattuk!) Lechero, pedig az ilyen embereket kedveli, mivel tudja, hogy megbízhat bennük egy kis védelem árán. Érdekes, hogy míg Scofield T-Bag-től, addig Lechero Scofield-től tart legjobban! Mahone meg csak Scofieldben bízhat, még ha ez nem is kölcsönös annyira! Lesz egy olyan érzésem, hogy egymásra fognak építkezni. Hiába nem színlelik egymást, nincs más választásuk! El kell a másikójukat viselniük, ha túl akarják élni ezt az egészet.

A Lincoln szállal lesznek problémák. A sittes szitu, sokkal jobban illett hozzá. Ezt a szerepcserét, már túlzottan is erőltetetnek találom! Nem beszélve arról, hogy L.J. és Sarah fogságban van! Persze valamivel kell kényszeríteni a népet. De mikor lesz már békesség ebben a sorozatban? Érdekes, hogy milyen hamar elejtettek minden vádat róla. Úgy tűnik a készítők most már tényleg megunták, hogy csak az ő szökéséről szól ez az egész, és inkább rákoncentrálódtak a másik tesóra, aki meg egyébként is jobban alakít.

A kolumbiai hangulat, a zord körülmények nagyon jó hangulattal ruházzák fel a folytatás! Részemről egy erős 4/5-ös volt ez a rész! A folytatásra kíváncsi leszek. Nem is pazarlóm az időm…

This entry has a rating of 4

free web stats