Britain’s Got Talent – 5×03: Londoni lejtmenet

 
Beküldte: Kanyecc 2011 May 4, 11:44-kor a(z) Jelenetsor,videó témába.

Nem garantálom, hogy heti rendszerességgel bejelentkezem a BGT történéseivel, viszont a következő mérföldkőnél biztosan. A harmadik válogatást Londonban tartották, ahol nem a zsűri volt a gyenge, hanem a felhozatal. 47 percet kaptunk, de attól se szálltunk el, mivel a versenyzők nagyon alacsony minőséget szállítottak. Az előző két részhez képest ez minimum átlag alatti teljesítmény. Sajnos. Hagyjátok ki inkább! Azért persze akadt egy-kettő kiemelkedő a gyengék sorából.

Kezdenék azzal, hogy David Hasselhoff helyet Louis Walsh kapott helyet a zsűritagok sorában. Kihagy egy hetet – vagy többet? – a jelek szerint. (Bár Simon Cowell elejtette egy olyant a DailyMail-nek, hogy David szerződését a BGT kapcsán se akarja meghosszabbítatni.) Hasonló csereberével számolhatunk, hiszen lesznek vendégzsűritagok is. Nekem abszolút nincs vele problémám. Az angol X Factor-ban is tetszett a stílusa, itt sincs másképp. Sőt, valamiért a szimpla tehetségkutatós jelenlét jobban illik hozzá. Felüdültebb, ha színesebbek a fellépések, ha nem kell ugyanarra mindig odafigyelni.

Ant és Dec imádnivaló. Jól konferálnak. Fogják a fejüket, ha égő a szitu. Kb. úgy viselkednek, mint ha a közönség soraiban ülnének és átadnák magukat az élvezetnek vagy éppen a “fájdalomnak”, csak mindezt az első sorból, elsőként. McIntyre abszolút jó casting volt.


Az 5×03-as résznek legnagyobb problémája az összevágott anyag. Nem hiszem el, hogy ennyire gyér felhozatal lett volna a Nagy Londonban. Többet vártam volna, jóval többet… Értem én, nem szabad elrettenteni a fiatalságot a jövőjüktől, de akkor is: Miért kell egy 7 évesnek teret adni, egy ügyesebb húszon-harmincon túlinak pedig nem? Ez amúgy minden tehetségkutatónál megfigyelhető. Odamentem volna hajdanán 10 évesen, elszónokolok egy verset és továbbjutok. (Ennyire egyszerű?) Persze, a legjobb 16-ban, 8-ban… lemorzsolódnak (vagy sem), de akkor is.

A rész mellett egyedül a zsűritagok szóltak. Zseniális arcjátékukkal megvesznek kilóra. Miket levágnak… Leülsz, lenémítod a tévét és figyelj: nem kell hallanod semmit, mert ott az arcukon minden, amit gondolnak, amit éreznek, ahogy vélekednek a produkcióról. Fergeteges. Michael McIntyre pedig tényleg remek helyettesítő személye Simonnak is, Piers-nek is. Elégedett vagyok vele abszolút mértékben.

A végére jöjjön néhány – számunkra vicces – mimika, majd a tovább mögött a válasz: a “mi váltotta ki” kérdésre, illetve a hét legerősebb produkciója a gyengék közül.


This entry has a rating of 1.5

free web stats